ACTUALITATE 26 ianuarie 2017

Sfântu Gheorghe, din nou în circuitul oraşelor cu cinematograf

de Iulia Drăghici - Taraș | 2634 vizualizări

Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe începe proiecţia de filme vineri, 27 ianuarie şi astfel face ca reşedinţa judeţului Covasna să reintre, după mulţi ani, în circuitul oraşelor în care funcţionează cinematograf. Primele proiecţii vor fi „Cu inima curată” (Tiszta Szivvel)” de Till Attila, propunerea Ungariei la premiile Oscar 2017 și „Fixeur” de Adrian Sitaru, ambele de la ora 19,30. De altfel, coordonatorii cinematografului, Casa de Cultură „Konya Adam” şi firma Cityplex, promit să aducă la Sfântu Gheorghe atât blockbusterele distribuite în premieră în România, cât şi filme de artă.

logo_cinema_arta_sfantu_gheorgheRGBw„Vom începe și cu un film al unui distribuitor din România, „Cu inima curată” (Tiszta Szivvel), care este propunerea Ungariei pentru premiile Oscar 2017. Începem cu aceste două proiecții pentru că am semnat contractul acum o săptămână, am încheiat punct de lucru în două zile, și a fost o nebunie pentru că de patru luni avem o epopee cu licitația. (...) Începem cu 10 filme, în fiecare săptămână se vor schimba pentru că apar noi și noi filme. Se lansează 4-5 filme pe săptămână, nu o să le aducem pe toate 4-5 din premieră pentru că vor mai rămâne filme din săptămânile anterioare. Nu le vom putea aduce chiar pe toate pentru că nu avem loc. (...) Contractele noastre cu distribuitorii de la casele de producție mari nu ne obligă să le luăm chiar toate filmele. Aici intervine filtrul nostru și ne vom gândi care este specificul acestui oraș, ce filme vor dori să vadă. Programarea eu o propun, adică noi spunem ce filme apar în premieră, iar Casa de Cultură va aproba sau nu”, a explicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Cityplex SRL, Adriana Papp.

Aceasta a mai precizat că pe lângă blockbusterele americane, prezente la majoritatea cinematografelor din ţară, la Sfântu Gheorghe va exista și o componentă de cinema de artă. „Vom aduce filmele care au fost premiate la cele mai importante festivaluri de film din Europa”.

„Ne bucurăm că începând de vineri municipiul Sfântu GherogAntal Arpad despre cinemahe reintră în circuitul orașelor care au cinematograf. Sunt foarte bucuros pentru că suntem într-o stație după un drum lung parcurs, un drum care nu a fost simplu, a fost cu multe probleme. (...) Sunt extrem de fericit și datorită faptului că am reușit să obținem proprietatea asupra acelei clădiri, pentru municipiul Sfântu Gheorghe, o clădire care a fost construită de părinții noștri pentru ca toți să putem merge la cinema, și desființată de către unii și folosită pentru altceva. Cred că acum nu am făcut altceva decât să reparăm o nedreptate făcută de niște autorități care nu s-au gândit pe termen lung, ci doar pe termen scurt, și au desființat și distrus cinematografele la nivel național. Cred că suntem în fața unei premiere din acest punct de vedere și invit toți locuitorii orașului să petreacă o parte din timpul lor în aceste săli de cinema, și mergând în aceste săli să se uite la clădirea respectivă ca la o clădire care a fost recuperată pentru municipiul Sfântu Gheorghe”, a spus în acelaşi cadru şi primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Cinematograful are două săli, denumite Chaplin și Fellini şi asigură în total 156 de locuri, într-o sală sunt 80 de locuri, iar în cealaltă sunt 76. În ambele săli pot fi vizionate filme 2D și 3D. Cityplex SRL va fi şi administratorul bufetului din cadrul cinematografului.

Preţuri, program şi reguli

Tarifele variază, în funcţie de tipul filmului, zilele de rulare şi de reduceri, între 10 şi 22 de lei.

„Veți spune poate că un bilet la 3D, de 22 de lei, în avanpremieră este scump. (...) Din acest bilet 50% este cota de distribuție, la noi mai sunt și niște parataxe specifice în cinematografie, taxa de timbru, impozit pe bilet, taxa CNC de 4%, chiar și Curcea Roșie este inclusă în biletul acesta așa că marja de profit este foarte mică”, a explicat Adriana Papp.

Potrivit autorităţilor locale, cinematograful va fi deschis 7 zile din 7 în perioada de început în scopul realizării unei analize pentru a vedea mai clar ce anume îşi doreşte publicul covăsnean de la această nouă instituţie. În timpul săptămânii vor fi 3 proiecții, între orele 16:00-21:00, iar sâmbăta și duminica între orele 11:00 - 21:00, 5 proiecții.

Oferta de filme precum și informațiile referitoare la proiecții vor fi accesibile pe pagina de facebook www.fb.com/ArtaMuvesz, și începând de luni pe pagina de web a cinematografului www.arta.cityplex.ro.

„În perioada vacanțelor probabil că vom avea și spectacole dimineața, aparținând unui centru cultural vor fi foarte multe evenimente speciale pentru copii și grupuri, eu le voi recomanda pentru că noi avem programul „Film, educație, distracție”, caravane care vor veni, festivaluri, și atunci probabil că vom fi nevoiți să prelungim programul cinematografului”, a mai spus Papp.

Cinefilii trebuie să ştie că ochelarii 3D achiziţionaţi pot fi utilizaţi ulterior şi pentru alte proiecţii.

În ceea ce priveşte politica cinematografului privind alimentele şi băuturile, acestea pot fi achiziţionate doar de la barul din incinta cinematografului. „Orice bar de cinema are niște echipamente destul de scumpe și în orice cinematograf este interzis accesul cu produse din afara barului. (...) Sunt preţuri pentru toate buzunarele, ceea ce ne dorim noi este să nu se intre cu apa în buzunar pentru că nu este frumos”, a concluzionat directorul Cityplex.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.