ACTUALITATE 6 ianuarie 2017

Trafic îngreunat, dar fără drumuri blocate în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1504 vizualizări

Condițiile meteo nefavorabile nu au determinat închiderea traficului rutier pe drumurile naționale și județene de la nivelul județului Covasna, dar traficul se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă. Avertizarea meteorologică de tip cod galben de ninsori şi viscol a fost activată de joi 5 ianuarie, de la ora 22 și se menține până vineri, 6 ianuarie la ora 20, în Covasna, dar şi în alte judeţe.

„Circulația de desfășoară în condiții de iarnă, iar în unele zone, la altitudini mari, ninge abundent. Se menține restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 10, către județul Buzău”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, Cristian Drincă, a declarat vineri dimineaţa, pentru Agerpres, că ninge intens în aproape tot judeţul, iar circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii şi a viscolului în special pe DN 11, în zona Pasului Oituz şi DN 10, în zona Pasului Predeluţ.

„Viscoleşte puternic, iar din acest motiv traficul este îngreunat. Sunt sectoare de drum cu zăpadă frământată, deşi maşinile noastre sunt în acţiune de azi noapte. Nu avem drumuri blocate şi nici restricţii de circulaţie, dar în zona pasului Oituz, împreună cu Poliţia verificăm dacă tirurile au roţile dotate cu lanţuri de iarnă (...). Deci, suntem în acţiune şi încercăm să menţinem starea de viabilitate a drumurilor în condiţii cât mai bune în situaţia dată", a declarat Cristian Drincă.

Şi pe drumurile judeţene se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi nu se înregistrează blocaje în trafic, a declarat pentru Agerpres, Fabian Zsolt, reprezentantul Societăţii de Drumuri şi Poduri Covasna. 25 de utilaje sunt în alertă 24 de ore din 24 pe tot teritoriul judeţului.

Număr de urgenţă

La fiecare Primărie şi Post de Poliţie sunt afişate numerele de telefon pentru intervenţii de urgenţă. Numărul de telefon 0744.486.294 (Fabian Zsolt) poate fi apelat de oricine se află într-o situaţie de urgenţă din cauza drumurilor înzăpezite, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna.

Recomandări de circulaţie în condiţii de iarnă

Poliţia recomandă şoferilor să folosească luminile de întâlnire pe toată perioada deplasării și proiectoarele de ceață în cazul apariției acestui fenomen pentru a fi cât mai vizibili în trafic, dar şi „să circule prudent, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să mărească distanța între autovehicule pentru a putea frâna în condiții de siguranță, la nevoie. Respectați indicațiile polițiștilor aflați în teren și păstrați-vă calmul în cazul în care se formează cozi sau sunteți prinși în aglomerație. (...) Reamintim faptul că sunt obligatorii anvelopele de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite de gheață, zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone trebuie să fie echipate cu lanțuri antiderapante”, transmit autorităţile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.