ACTUALITATE 1 februarie 2017

Cele cinci centre acvatice din judeţ, vizitate de peste 20.000 de persoane

de Agerpres | 2464 vizualizări

Peste 20.000 de persoane din ţară şi străinătate au vizitat anul trecut cele cinci centre acvatice din judeţul Covasna, aflate în administrarea Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară Aquasic, cel mai frecventat fiind cel din fosta staţiune balneară Vâlcele.

Potrivit unui raport postat pe site-ul Consiliului Judeţean Covasna, cele cinci centre, aflate în localităţile Olteni, Belin, Malnaş, Vâlcele şi Hătuica, au atras anul trecut un număr de 20.766 vizitatori, cu aproape 6% mai mulţi decât în anul precedent, iar în urma vânzării biletelor s-au încasat 172.510 lei.

Centrul din Vâlcele a avut cei mai mulţi oaspeţi, aproape 6.300, în creştere cu aproape 30% faţă de anul anterior, aici fiind organizate, printre alte activităţi, şi cursuri de înot pentru bebeluşi, în colaborare cu o asociaţie nonguvernamentală.

În raport se menţionează că anul trecut s-au făcut o serie de investiţii pentru întreţinerea şi dotarea acestor centre, inaugurate între anii 2013-2014, cum ar fi aparate de fitness şi cutii pentru depozitarea obiectelor de valoare ale clienţilor, spaţii pentru picnic, şi facilităţi pentru persoanele cu handicap locomotor.

Intenţia conducerii Aquasic este ca anul acesta să extindă gama serviciilor, să achiziţioneze biciclete, să amenajeze camere saline, piscine exterioare şi să continue promovarea acestor centre la târguri de turism interne şi internaţionale.

Centrele au fost înfiinţate prin proiectul „Drumul apelor minerale”, iniţiat de Consiliul Judeţean Covasna, finanţat de Uniunea Europeană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.