ACTUALITATE 1 februarie 2017

EDITORIAL. Veghea noastră la guvernarea „forţelor răului”

de Observatorul de Covasna | 1551 vizualizări

Auzindu-l vorbind fără noimă, văzându-l îngălat, trufaş şi arogant ca o vulpe hoaţă prinsă la furat, m-am întrebat cum poate fi un asemenea om ministru al Justiţiei într-o ţară membră UE, care pe deasupra se crede civilizată şi democrată!? Mi-am dat singur răspunsul: cum e turcul, şi pistolul. Cum e jupânul Dragnea, aşa e şi sluga Iordache, zis „Altă-ntrebare”.

Nişte ticăloşi, nişte găinari prinşi asupra faptului la coteţul cu ordonanţe de urgenţă de la Guvern. Ăştia sunt, luaţi bine aminte, crema cremelor, floarea florilor, intelighenţia supremă a alianţei PSD-ALDE. Ăştia sunt cei pe care aproape 4 milioane de români i-au votat contra unor pomeni sub formă de câteva zeci de lei la pensie şi-o sută-două la leafă. Şi tot ăştia sunt cei care au ajuns în vârful grămezii de kkt de la Guvernul României din cauza absenţei la vot a altor multe milioane de alegători indiferenţi la soarta ţării.

Va trebui să încerc să schimb, dacă nu pentru alţii, atunci pentru mine, o judecată intrată în folclor: orice popor are conducătorii pe care-i merită; măcar acum, când ne-a ajuns cuţitul la os şi sita a început să cearnă, separând grâul de neghină – sau „forţele binelui” de „forţele răului”, cum îi place jupânului Dragnea să spună. Văzând mulţimile de oameni ieşite în stradă în puterea nopţii, pe frig şi zloată, îmi dau seama că trebuie să anunţ un „breaking news” la Antene şi RTV: nenorociţii care ne conduc sunt „forţele răului”, iar poporul ieşit în stradă reprezintă „forţele binelui”. Adică exact invers faţă de cum vă spală creierul tânărul cuplu Dragnea-Tăriceanu, miniştrii şi parlamentarii majorităţii.

Acest ministru Iordache, care a făcut ditamai Facultatea de Drept la Bălţi, în Republica Moldova, merită să fie dat în judecată pentru două infracţiuni serioase: viol asupra inteligenţei poporului român şi abuzuri împotriva limbii române. Un analfabet care şi-a semnat condamnarea la oprobriul public, o lichea mincinoasă care va intra într-o „Istorie a lichelismului românesc”, dacă cineva va scrie vreodată o asemenea istorie. El, împreună cu şeful său direct, „limba de pantofi” Grindeanu, dar şi cu jupânul Dragnea, cu avocatul Ciorbea şi miniştrii unui Cabinet de găinari, prinşi noaptea la furat de legi prin sălile Guvernului.

Banditism politic premeditat, cam asta ar fi încadrarea juridică a bandei lui Dragnea de la Palatul Victoria; grup infracţional organizat, l-au categorisit alţii. N-au ţinut cont de părerile specialiştilor din Justiţie, n-au aşteptat nici măcar de formă avizele CSM, DNA, Înaltei Curţi, şi-au bătut joc de protestele din stradă, au avut grijă doar de amicii politici penali şi de viitorul lor, punându-se la adăpost de rigorile legii pentru viitor printr-o prevedere din Ordonanţă care disculpă orice act normativ elaborat de Guvern şi alte instituţii ale statului. Altfel spus, un premier, un preşedinte de CJ, un primar pot formula orice trăsnaie le trece prin cap într-un act normativ fără a se teme de rigorile legii. Nimeni nu este mai presus de lege? Constituţia României? Să fim serioşi, alianţa PSD-ALDE, letală pentru viitorul României, n-are nicio treabă cu Constituţia, s-ar şterge la dos cu ea dac-ar fi scrisă pe o hârtie mai fină, potrivită cu şezuturi preţioase.

Cine, ce mai poate face? Dimineaţă s-au adunat preşedintele Iohannis şi CSM într-o şedinţă, pentru a hotărî paşii de urmat: contestarea Ordonanţelor la Curtea Constituţională. Am înţeles că vor face treaba asta şi Iohannis, şi CSM. Că la Avocatul poporului nu putem avea nicio speranţă, el s-a transformat de multă vreme în avocatul PSD-ALDE. Totul trebuie făcut, însă, repede, în cel mult 10 zile, termen dincolo de care Ordonanţele încep să producă efecte dezastruoase pentru lupta anticorupţie şi Justiţia din România.

E clar, de asemenea, că vor continua cu şi mai multă forţă protestele în stradă ale forţelor binelui – pentru că ei sunt forţele binelui, nu votanţii PSD pe care Dragnea şi Tăriceanu sunt gata să-i cheme la contra-manifestaţii şi război civil. Până când? Până se va face dreptate. România cere ajutor, statul român trebuie să fie apărat de abuzurile şi neruşinarea unor politicieni corupţi. Uite-aşa învaţă omul că istoria se repetă...

Să vedem cum vor reacţiona şi cancelariile europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei şi SUA. Dacă PSD-ALDE nu îşi doresc să ne izoleze complet de restul lumii, atunci vor trebui să audă ce au şi alţii de spus despre democraţia originală din România. Una produsă de FSN-ul „comunistului de omenie” Ion Iliescu şi continuată de tinerele mlădiţe ieşite din rădăcina comună: PDSR, USL, PSD.

Una peste alta, văd şi un lucru bun în toată nenorocirea asta: s-au trezit apaticii, s-a deşteptat lumea! „M-aţi trezit din somn, fir-aţi...”, sau „Iar m-aţi supărat!”, sunt semne ale trezirii românilor la viaţă, la acţiune împotriva banditismului politic legiferat.

Le strâng mâna celor doi protestatari purtând o pancartă cu un text de nereprodus în ziar, care au fost prezenţi marţi noapte în faţa Prefecturii Covasna. În seara asta vom fi mai mulţi, dar când veţi citi în ziar editorialul ăsta protestul se va fi consumat. Nu renunţaţi, însă, va fi mereu nevoie de veghea noastră la guvernarea lor.

(Dumitru Manolăchescu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 2 februarie 2017
Nu se mai poate face nimic. Ieri Dragnea si Grindeanu s-au ascuns ca sobolanii, NU au aparut in spatiul public, Premierul Grindeanu NU a venit in cursul zilei de Miercuri la Guvern(absenta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.