ACTUALITATE 5 februarie 2017

Sfântu Gheorghe, din nou cuprins de mirosuri grele

de Iulia Drăghici - Taraș | 5738 vizualizări

Un miros urât, pătrunzător, îi supără din nou de câteva zile pe locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe, iar unii dintre ei chiar ne-au semnalat această problemă prin intermediul mijloacelor de socializare online. Această problemă este una care nu dă pace locuitorilor şi autorităţilor din oraş, fiind dezbătută de peste 5 ani. Deşi s-au oferit în timp câteva răspunsuri plauzibile, cum ar fi staţia de epurare, ferma de pui, groapa de gunoi, canalizarea şi altele, enigma mirosului greu şi dur nu pare să-şi găsească deznodământul.

„Nu ştiu să vă spun în acest moment. De obicei au fost două surse care au provocat mirosul urât. Unul dintre acestea a fost staţia de epurare, dar acum este modernizată şi nu cred că mai poate fi vorba. O altă sursă era legată de ferma de găini. Acum un an am constatat cu ajutorul celor de la Sanepid că cineva care avea o parcelă de pământ înspre Câmpu Frumos a tratat terenul încontinuu şi masiv cu dejecţiile de la aceste ferme şi acelea provocau mirosul. Eu nu am auzit şi nu am simţit mirosul în acest an. (...) Trebuie să mă interesez şi eu şi să îi rog pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi DSVSA să îmi spună dacă au constatat şi ei ceva. (...) În urmă cu câţiva ani, societatea de Gospodărie Comunală ne-a transmis că având în vedere că s-a redus foarte mult consumul de apă în ultimii 10 ani, neutilizându-se multă apă, nu se mai spală în mod eficient conductele de canalizare, gândite cândva cu nişte dimensiuni care să preia mult mai multă apă consumată decât acum. Şi aceasta ar putea fi o cauză. Era o teorie enunţată acum câţiva ani. Încă nu ştim dacă acesta este cazul pentru că nu s-a dovedit”, ne-a spus administratorul public al oraşului, Czimbalmos Csaba, care a precizat că autorităţile locale vor începe din nou cercetările.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 6 februarie 2017
Cei de la Garda de Mediu au nasurile infundate??? Ori nu-si cunosc atributiile de serviciu la zecile de mii de lei salarii pe care le au???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.