ACTUALITATE 6 februarie 2017

Evenimente pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin, în organizarea DSP Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1403 vizualizări

În 2015, numărul cazurilor de cancer de col uterin înregistrate în evidenţele DSP Covasna ajungea la 27

Direcţia de Sănătate Publică din județul Covasna desfăşoară în ianuarie şi februarie ediţia a 11-a a campaniei „Perla Înţelepciunii”, organizată cu ocazia Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Principalul mesaj pe care îl transmit organizatorii campaniei este că „aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit” dacă femeile merg la controale regulate şi se vaccinează anti-HPV.

„Direcția de Sănătate Publică din județul Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătății organizează diferite activități pentru conștientizarea populației privind importanța screeningului pentru cancerul de col uterin şi de vaccinare anti-HPV. (...) Cu ajutorul dumneavoastră, aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit. (...) Programele bine organizate de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni până la 80% din cazurile de cancer de col uterin. În plus, vaccinarea împotriva HPV este extrem de eficientă dacă este efectuată în perioada adolescenţei şi poate reduce rata dezvoltării cancerului de col uterin pe viitor”, arată site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Județul Covasna, www.dspcovasna.ro

O acţiune din cadrul campaniei va avea loc în 16 februarie 2017 la Fabrica RGT – Ready Garment Technology din Sfântu Gheorghe. Este vorba despre o campanie Informare – Educare – Comunicare, organizată în compania unui medic specialist de la Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe. „Acesta va susține o mică prezentare despre Cancerul de col uterin și despre importanța prevenirii pentru colectivitatea de muncă din cadrul fabricii, urmată de un mic atelier de creativitate cu perle”, arată DSP Covasna.

Conform evidenţelor DSP Covasna, în perioada 2011 – 2015, numărul de cazuri de cancer de col uterin înregistrate a variat destul de puţin: de la 30, la 22, 40, 29 şi 27 în anul 2015.

Cancerul de col uterin afectează cele mai multe femei la nivel mondial, după cancerul de sân. În fiecare an, aproximativ 500.000 de femei se îmbolnăvesc şi 250.000 mor din această cauză. Cele mai multe cazuri apar în zone ale lumii în care nu există screening sau screeningul nu este eficient. La nivelul Europei, numărul de femei care se îmbolnăvesc de această boală anual ajunge la 60.000, iar 50% dintre acestea mor.

Teme articol: cancer crucea rosie prevenire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.