ACTUALITATE 7 februarie 2017

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul turiştilor care au vizitat judeţul anul trecut

de Agerpres | 3930 vizualizări

Staţiunea Covasna a atras aproape jumătate din numărul total al turiştilor care au vizitat anul trecut judeţul Covasna, relevă o statistică prezentată marţi, de conducerea Consiliului Judeţean.

Potrivit acesteia, anul trecut au fost înregistraţi oficial un număr de 97.222 de turişti, dintre care 90% din ţară şi 10% din străinătate.

Topul celor mai vizitate localităţi este condus detaşat de staţiunea Covasna, care a avut un număr de 45.525 turişti, urmată de Turia/Balvanyos cu 17.797 turişti şi Sfântu Gheorghe cu 13.826 turişti.

„Bineînţeles că topul îl conduce oraşul staţiune Covasna. Aici avem fenomenul de turism social, adică persoane care vin cu bilete gratuite sau subvenţionate la tratament. Dar nu tot turismul din staţiunea Covasna este turism social, sunt şi două hoteluri de patru stele, deschise recent, deci este pe drum bun şi turismul din staţiunea Covasna. Urmează Turia, Balvanyos, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi comunele Zăbala, Arcuş, Valea Crişului, Brăduţ, Ozun şi Comandău, dar despre fiecare ştim exact de unde provine fluxul de turişti care le plasează în top 10. În comuna Brăduţ, spre exemplu, în 2014 au fost doar 11 turişti, în 2015 au fost 678, iar în 2016, un număr de 1.228, deci o creştere semnificativă. Fluxul de turişti, bineînţeles, vine de la Castelul Daniel din satul aparţinător Tălişoara”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Robert.

Potrivit statisticii, anul trecut numărul înnoptărilor în unităţile de turism din judeţ a fost de 520.478, cel mai mare din ultimii cinci ani, în creştere cu aproape 40.000 faţă de anul anterior.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.