ACTUALITATE 9 februarie 2017

EDITORIAL. Cine ne dezbină?

de Observatorul de Covasna | 1879 vizualizări

Voci de miercuri seara, de la mitingul anti-Iohannis din faţa Palatului Cotroceni: „A venit aici cu acelaşi zâmbet din Parlament, un preşedinte nu trebuie să zâmbească, el a dezbinat ţara, a împărţit-o în loc s-o unească. De ce-aţi fost în Piaţa Victoriei?”.

Am înţeles demult că nu-i uşor să fii preşedinte, chiar dacă te aleg 6 milioane de români. Am înţeles, de asemenea, că nu-i uşor să fii nici partid la guvernare, chiar dacă te-au ales 3 milioane de români. Nu-i bine să fii nici tânăr, nici bătrân, nici student, nici pensionar, nici funcţionar public, nici medic, nici profesor. Nu-i bine să fii nimic în România. Sau, poate e bine să fii ceva: primar. Mai ales primar în puşcărie, cum e ăla de la Baia Mare. Conduci direct din spatele gratiilor, prin vice şi consilierii prieteni. Mâncarea şi distracţia – gratis, le asigură statul român.

Să revenim la „spectacolul” de miercuri seara: agitaţi, zgomotoşi, cu priviri mânioase, gata să-l rupă în bucăţi pe primul întâlnit anti-PSD, pensionarii din faţa Palatului Cotroceni n-au vrut decât să-l înjure şi să-l trimită la originile nemţeşti pe preşedintele ales cu 6 milioane de voturi. Situaţie mai mult decât penibilă, pentru că tot ei strigă lozinca: „Votul e sfânt”, acuzându-i pe tinerii din Piaţa Victoriei că nu le respectă votul, că vor să întoarcă rezultatul votului din decembrie 2016. Mi-am dat seama o dată în plus că oamenii ăştia sunt aduşi acolo de interese mici, ei n-au nicio treabă cu Iohannis, preşedintele este o ţintă care le-a fost pusă în faţă de televiziunile controlate de PSD.

E uşor să semeni ură şi dezbinare, dar cei care o fac vor culege furtună. Nu preşedintele Iohannis dezbină, oameni buni, pentru că nu el a adus în Piaţa Victoriei sute de mii de tineri protestatari. A fost în mijlocul lor, e drept, preţ de câteva minute, dar cei care i-au plantat acolo şi le întreţin supărarea şi revolta sunt tocmai ăia pe care voi îi apăraţi: Guvernul Grindeanu, Liviu Dragnea, Tăriceanu şi toată liota de lideri pesedişti certaţi cu legea. Ei au dat OUG care i-a scos pe oameni în stradă, ei au minţit, ei au fost aroganţi şi dispreţuitori faţă de protestatari. Iohannis şi-a făcut curaj şi-a ieşit să stea de vorbă cu voi. N-a avut cu cine, v-aţi mulţumit să-l huiduiţi şi să-l înjuraţi, eventual să-l trimiteţi „acasă” în Germania. Urât! Dar şi periculos, pentru că nici măcar nu vă daţi seama la ce pericole vă expun cei care vă aşează „ţintele” în faţă, în fiecare zi, pe ecranele televizoarelor. Şi mă refer aici exclusiv la pericole care ţin de sănătatea voastră.

Aceleaşi televiziuni apocaliptice avertizează că se rupe ţara, că Iohannis şi rezistenţa din Piaţa Victoriei vând Ardealul Ungariei, Moldova Republicii Moldova, Banatul sârbilor şi Dobrogea bulgarilor. Ar mai rămâne din frumoasa şi bogata noastră Românie un petec de Ilfov şi Voluntari pentru familia Pandele-Firea, Teleormanul la care nu renunţă jupânul Dragnea şi ceva din Caracal, că acolo s-a răsturnat căruţe cu proşti şi nu-l vrea nimeni. Este posibil să se rupă ceva, dacă mă gândesc bine, dar nu România se va rupe. Iar dacă e să analizaţi cine, de ce se rupe şi cine-i vinovatul, gândiţi-vă cât de apreciat e preşedintele Senatului României de propaganda rusească pentru discursul său antieuropean, cât de bine le pică ungurilor şi lui Igor Dodon isteria provocată de o Ordonanţă de Urgenţă dăruită de Guvernul PSD-ALDE politicienilor condamnaţi pentru corupţie şi, mai ales, gândiţi-vă la ce v-aţi dori în viitor, unde aţi vrea să trăiţi: într-o Românie membră a Uniunii Europene, sau în Eurasia pe care şi-o doreşte Vladimir Putin.

Dacă lămurim lucrurile astea, sunt convins că vom lămuri şi cine şi de ce dezbină. S-ar putea, totuşi, să nu încercaţi acest exerciţiu de sinceritate; un minim instinct de conservare vă avertizează că, odată deschisă, cutia Pandorei face victime.

(Dumitru Manolăchescu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Lupta intre vechi si nou, 10 februarie 2017
"pensionarii din faţa Palatului Cotroceni n-au vrut decât să-l înjure şi să-l trimită la originile nemţeşti pe preşedintele ales"...este adevarat, nu numai ca Johannis este injurat ca citeste integral
lili, 10 februarie 2017
Dle Manolachescu, cei care protesteaza la Cotroceni sunt privitorii de la Romania Tv si Antena 3, sloganurile sunt cele fabricate la cele 2 posturi, acesti oameni NU vor accepta niciodata alte surse citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.