ACTUALITATE 9 februarie 2017

Liceenii din Sfântu Gheorghe, cuprinşi într-un program de educație pentru prevenirea infecției cu HIV

de Iulia Drăghici - Taraș | 1519 vizualizări

Sfântu Gheorghe se găseşte în lista celor şapte oraşe din România vizate de proiectul «HIV: IN&OUT», în care peste 3.000 de liceeni vor avea ocazia să ia parte la cele peste 100 de sesiuni de educație nonformală în vederea prevenirii noilor cazuri de infecție cu HIV din rândul tinerilor. Orice unitate de învăţământ din reşedinţa judeţului Covasna poate să îşi manifeste disponibilitatea de a face parte din proiect prin trimiterea unui e-mail la adresa: office@sempermusica.org.

„Sesiunile de educație vor include informații despre diferența dintre HIV și SIDA, căi de transmitere ale virusului HIV, tratament, testare, cum nu se poate transmite virusul precum și despre folosirea corectă a prezervativului și metodele de contracepție disponibile pentru tineri”, arată un comunicat de presă.

Programul vine în contextul în care, „conform Compartimentului pentru monitorizarea și evaluarea infecției cu HIV în România din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, din 474 de cazuri noi de infecție cu HIV înregistrate în 2016, 41,5% au fost depistate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. Anul trecut, calea cea mai probabilă de transmitere a fost cea heterosexuală”, transmite aceeaşi sursă.

Alături de Sfântu Gheorghe, în lista oraşelor vizate de acest proiect se mai găsesc Aiud, Alba Iulia, Brașov, Făgăraș, Sebeș și Sighișoara.

Programul «HIV: IN&OUT» este coordonat de Asociația Semper Musica, cu sprijinul financiar al Fundației MTV Staying Alive din UK/US.

„Trebuie să facem tot ce este posibil ca informațiile legate de infecția cu HIV să ajungă la tineri: să organizăm sesiuni în licee, să motivăm cadrele didactice din liceele în care mergem să continue sesiunile de prevenire HIV sau să organizăm evenimente publice care să atragă atenția comunităților locale asupra acestei infecții. Anul acesta, prin sprijinul financiar și logistic oferit de Fundația MTV Staying Alive, vom putea ajunge la peste 3.000 de liceeni cu sesiuni de educație, vom organiza workshop-uri pentru cadre didactice și evenimente publice pentru comunitățile în care vom lucra. Mai mult decât atât, liceenii cu care vom discuta se vor putea înscrie pentru campania de vară gratuită a proiectului, ocazie cu care tinerii de pe litoral, timp de două săptămâni, vor avea acces la informații corecte legate de infecția cu HIV și prezervative gratuite”, declară coordonatorul proiectului «HIV: IN&OUT», Bogdan Istrate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.