ACTUALITATE 9 februarie 2017

Programul „Şcoală după şcoală” este o inițiativă pe termen lung

de Covasna Media | 1532 vizualizări

Miercuri, 8 februarie, conducerea Consiliului Județean Covasna a avut o întâlnire şi consultare cu reprezentanţii Asociaţiei HEKS din Elveţia, pe tema programului After school.

Matthias Herren, preşedintele grupului de lucru din România al Fundaţiei HEKS Elveţia, Emanuel Țipu, şeful biroului din România al scoala dupa scoala 3 - Matthias Herrenasociaţiei, şi Ioan Vlasa, directorul Fundaţiei FAER, au constatat cu satisfacţie rezultatele programului derulat cu succes în şapte judeţe din Transilvania – printre care şi judeţul Covasna – şi care vizează peste 1500 de copii. În judeţul Covasna, valoarea totală a proiectului se ridică la 1 milion de lei, sumă din care 50 la sută este asigurat de Fundaţia HEKS şi câte 25 la sută de către Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, respectiv unităţile administrativ-teritoriale.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei HEKS Elveţia, iniţiatorului şi finanţatorului programului „Şcoală după şcoală”, acest proiect se înscrie într-o perspectivă pe termen lung, la nivelul României. Ei doresc ca proiectul să fie dus mai departe şi după 2018, printr-o colaborare dintre unităţile administrativ-teritoriale, şcoli şi biserici, colaborare în care cel mai important rol îl vor juca autorităţile locale şi judeţene. De asemenea, doresc ca activităţile educaţionale de după masă să fie parte a educaţiei şcolare, dar bineînţeles nu vor să preia rolul grupurilor care funcţionează cel mai adesea în oraşe. Pentru această schimbare socială şi structurală este nevoie, în primul rând, de o evaluare a necesităţilor la nivelul judeţului – a conchis Matthias Herren.

„În judeţul Covasna, activităţile educaţionale de după masă – în cadrul cărora copiii primesc şi o masă caldă – se desfăşoară cu participarea a peste 350 de copii şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna. Pe lângă educaţie, programul are şi implicaţii sociale inestimabile. Unităţile administrativ-teritoriale pot solicita sprijin financiar în cadrul Programului judeţean de acordare a sprijinului financiar, un program adoptat recent, 25 la sută din valoarea programului fiind asigurat de CJ Covasna” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna.

În cadrul acestei reuniuni s-a stabilit că se va înfiinţa un grup de lucru format din specialişti, iar până la sfârşitul lunii iunie se vor identifica necesităţile la nivelul judeţului. De asemenea, participanţii au afirmat că vor continua cooperarea, care s-a dovedit eficientă.

scoala dupa scoala 2

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.