ACTUALITATE 12 februarie 2017

Finanţări europene de până la 1 milion de euro pentru IMM-urile din Regiunea Centru

de Iulia Drăghici - Taraș | 1236 vizualizări

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) pot solicita finanţări nerambursabile în valori cuprinse între 200 de mii şi 1 milion de euro pentru proiectele lor, prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Mesajul vine de la reprezentanţii ADR Centru, care au fost prezenţi joi, 9 februarie, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna unde au susţinut o conferinţă.

„Situaţia întreprinderilor mici şi mijlocii constituie un segment important în dezvoltarea economică a judeţului. Am dori ca acestea să se dezvolte şi, accesând fonduri europene, să introducă noi tehnologii şi instrumente, sporind astfel cifra de afaceri. În perioada următoare, IMM-urilor li se oferă posibilitatea de a se dezvolta, deoarece în Regiunea Centru, pentru finanţare nerambursabilă sunt disponibile 24 milioane de euro şi pentru fiecare proiect depus se poate acorda o finanțare nerambursabilă în valoare de minim 200.000 euro și maxim 1 milion euro. Se pare că acum am ajuns în situaţia în care antreprenorii au o încredere tot mai mare în programele de finanţare. În ciuda anumitor dificultăţi iniţiale, au înţeles – nu doar întreprinderile mici, dar şi cele mai mari, inclusiv  întreprinderile private – că, dacă respectă normele Uniunii Europene şi setul complet de reguli stabilit în ghidul de finanţare, pot accesa sume considerabile”, a transmis vicepreşedintele CJ Covasna, Henning László.

Acesta a mai precizat că la sfârşitul perioadei anterioare de finanţare, un număr relativ mare de întreprinderi au depus cereri de finanţare şi că speră că această ocazie va înmulţi numărul întreprinderilor care se vor folosi de aceste oportunităţi.

„Este important ca solicitanţii să depună cererile de finanţare cât mai repede, asta pentru că, conform metodologiei, în cazul acelor proiecte care obţin 85 de puncte în primele două luni, contractele se vor încheia în mod automat”, arată un comunicat de presă al CJ Covasna.

Potrivit unui comunicat de presă al ADR Centru, „proiectele se pot depune începând cu data de 23.02.2017, ora 12.00, prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, depunerea de cereri fiind deschisă o perioadă de 6 luni, respectiv până în 23.08.2017, ora 12.00. Lista domeniilor de activitate eligibile pentru care se poate solicita finanțare cuprinde atât IMM-uri care funcționează în domeniul producției și fabricației de utilaje și articole etc., cât și din domeniul serviciilor, care pot fi servicii de asistență medicală, de cazare, publicitate, arhitectură, centre fitness, baze sportive, cât și servicii de reparare mobilă, încălțăminte sau altele”.

Pentru îndrumări şi informaţii, antreprenorii interesaţi pot accesa paginile web www.adrcentru.ro şi www.regio-adrcentru.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.