ACTUALITATE 13 februarie 2017

Fundaţia Comunitară donează 10.000 de lei pentru şcoala din Comandău, distrusă de incendiu

de Agerpres | 1216 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna a decis să doneze o parte din banii adunaţi prin programul „Carduri comunitare“ în beneficiul şcolii din Comandău, care a fost distrusă luna trecută de un incendiu.

Conducerea fundaţiei a precizat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că va contribui cu suma de 10.000 de lei pentru „crearea condiţiilor de şcolarizare a elevilor din Comandău“.

Incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie, din cauza unui coş de fum deteriorat şi a distrus, printre altele, acoperişul, biblioteca în care se aflau circa 9000 de cărţi, două laboratoare de informatică, arhiva şcolii, centrala termică şi o magazie în care erau depozitate echipamente sportive.

Imaginile cu şcoala din Comandău, care au circulat pe internet, au impresionat foarte mulţi oameni din ţară şi din străinătate, care au donat cărţi sau bani în contul Asociaţiei Pro Comandău, iar Asociaţia pentru Comunitate din Sfântu Gheorghe a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucţia clădirii, sub genericul „Le dăm şcoala înapoi“.

Elevii au fost mutaţi temporar într-o parte a clădirii neafectată de flăcări, iar conducerea Consiliului Judeţean Covasna a promis că va construi o altă şcoală, făcând în acest scop demersuri pe lângă Guvern pentru alocarea sumei de 3,5 milioane de lei din fondul de rezervă.

Programul „Card Comunitar“, prin care s-au adunat banii, a fost lansat în anul 2011 cu scopul de a colecta fonduri pentru diverse proiecte şi este activ în aproape 30 de magazine partenere, care au acceptat să doneze în contul fundaţiei un anumit procent din cumpărăturile făcute de posesorii acestor carduri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.