ACTUALITATE 15 februarie 2017

Biletele pentru cele două spectacole Zurli la Sfântu Gheorghe s-au epuizat rapid

de Iulia Drăghici - Taraș | 1676 vizualizări

Aproape toate cele 600 de bilete pentru cele două reprezentaţii susţinute de Gaşca Zurli la Sfântu Gheorghe, scoase la vânzare atât în 13 şi cât şi în 15 februarie a.c., s-au epuizat în doar câteva ore. În 21 februarie, sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Székely Mikó” va fi plină de copii şi părinţi, muzică, voie bună, culoare, dar şi bucurie, mai ales la gândul că spectacolul este caritabil, iar fiecare din cei 600 de participanţi contribuie, prin plata biletului, la procesul de reconstrucţie a şcolii din Comandău. Astfel, 21 februarie este şi ziua în care cea mai iubită Gaşcă din România se alătură campaniei „Le dăm şcoala înapoi”, iniţiată de Asociaţia pentru Comunitate din Sfântu Gheorghe şi Observatorul de Covasna.

„Astăzi am pus în vânzare biletele pentru ce de-al doilea spectacol „Zurli”. Dimineaţa era coadă la Biroul de Organizare Evenimente Culturale. Tot astăzi la închidere spectacolul era sold out, chiar dacă am impus condiţia de a se vinde maximum cinci bilete de persoană. Sper că lumea a înţeles că nu de favoritisme a fost vorba, ci de un interes foarte mare. Mă bucur însă că în felul acesta „Le dăm şcoala înapoi” devine o campanie tot mai cunoscută, ceea ce îmi dă speranţa că ne vom atinge obiectivul propus”, a declarat coordonatorul principal al evenimentului, Mirela Cara.

Reprezentaţiile vor avea loc de la orele 16:00, respectiv 18:00. Amintim din nou faptul că biletele de acces pentru ora 16:00 nu vor fi valabile pentru evenimentul de la ora 18:00 şi nici invers pentru că sala de festivităţi are o capacitate maximă de 300 de locuri/eveniment. În plus, indiferent de vârstă, accesul la spectacol se va face pe bază de bilet din cel puţin două motive: pentru a putea controla numărul de participanţi din sală şi astfel pentru a respecta normele ISU, dar şi pentru că banii din vânzarea de bilete au un scop caritabil.

Persoanele interesate să contribuie la reconstrucţia şcolii „Horn David” din Comandău cu sume mai mari decât costul biletului achiziționat, vor avea la dispoziție o urnă specială în care vor putea dona sumele pe care le vor considera oportune pentru cauza în discuție.

„Sunt extrem de încântat de succesul de care s-a bucurat inițiativa noastră în rândul oamenilor. Și că gestul minunat al celor de la Gașca Zurli se va concretiza în probabil cea mai mare donație făcută până acum pentru Școala din Comandău. Îți dă un sentiment extraordinar faptul că biletele pentru ambele spectacole s-au epuizat în câteva ore. Nu cred că asta s-a întâmplat prea des în istoria recentă a orașului. Îi așteptăm cu drag pe cei 600 de copii și părinți marți, când sperăm că vor mai exista donații. Pentru că nu trebuie să uităm, scopul nostru principal este să #ledămșcoalaînapoi”, a spus şi preşedintele Asociaţiei pentru Comunitate şi directorul ziarului „Observatorul de Covasna”, Daniel Santa.

Campania „Le dăm şcoala înapoi”

Fiecare sprijin venit din partea oamenilor, asociaţiilor şi autorităţilor ajută unitatea de învăţământ să se ridice din propria cenuşă şi să le ofere celor 73 de elevi din Comandău o instituţie modernă şi adaptată nevoilor acestora. Suma necesară pentru ca acest deziderat să devină realitate este, potrivit noilor estimări, 800.000 de euro, iar până în prezent circa 13.000 de euro au fost colectaţi din mai multe campanii de ajutorare. Şi Consiliul Judeţean Covasna face demersuri la Guvernul României pentru a obţine ajutor financiar în acest sens.

Incendiul din 9 ianuarie a distrus peste 30% din suprafața clădirii de lemn şi alte 25 de procente au fost afectate parţial. Pompierii covăsneni au avut nevoie de aproximativ șapte ore până să stingă incendiul, cel mai mare din istoria comunei. Pe de altă parte, drama a fost urmată de o mișcare de solidarizare a societății covăsnene cu locuitorii Comandăului.

Astfel, Asociația pentru Comunitate (APC) și cotidianul „Observatorul de Covasna” au demarat, cu ocazia Raliului Zăpezii organizat chiar la Comandău (13-15 ianuarie), campania „Le dăm școala înapoi“ (#ledamscoalainapoi). Inițiativa a fost promovată și pe mașina de concurs a pilotului Szabó Csongor. Totodată, reprezentanții APC au trimis scrisori către mai mulți oameni de afaceri, invitându-i la solidaritate. Primul om de afaceri care a răspuns solicitării, Bartok Árpád (Servint SRL) a donat o sumă de bani și geamurile termopan necesare școlii, după ce va fi reabilitată.

Opera Comică pentru Copii din Bucureşti se alătură campaniei

Tot în scopul sprijinirii reconstruirii şcolii de la Comandău, ca parte a campaniei „Le dăm şcoala înapoi”, în data de 25 mai a.c. la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe va avea loc spectacolul caritabil „Don Quijote”, pe care îl va susține Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.

Conturi deschise pentru donaţii

Cei care nu pot să ajungă la evenimente, dar vor să se alăture campaniei, pot să facă donații în conturile de mai jos ale Asociaţiei Pro Comandău: RON: RO10BTRLRONCRT0288651301; EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301; HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301; CUI: 34385327; COD CLIENT: 2886513. Donatorii de peste hotare au la dispoziție și următorul cod SWIFT: BTRLRO22.

Pentru a rămâne la curent cu toate informațiile privind desfășurarea campaniei, vă invităm să vă alăturați paginii de Facebook „Le dăm școala înapoi” (#ledamscoalainapoi). Detalii privind acest demers pot fi obținute la numărul de telefon 0744.316.139 sau la e-mail-ul: cristina.cocerhan@comparty.org, unde va răspunde Cristina Cocerhan, reprezentant Asociația pentru Comunitate și Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.