ACTUALITATE 15 februarie 2017

EDITORIAL. Ni se pregăteşte un viitor luminos

de Observatorul de Covasna | 1945 vizualizări

Am senzaţia că PSD şi conducătorii săi vor să deturneze dezbaterea publică de la probleme importante, cum ar fi minciuna în care se şi ne scaldă, dându-ne nişte ţinte false; de pildă, prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei. Într-o primă fază cam asta ar fi, dar există şi alte scopuri, bine ascunse de propaganda pesedistă atât de apropiată anilor 1990: staţi voi mai bine în casă, părinţi, nu mai ieşiţi cu copiii pe umeri la proteste, că nu-i învăţaţi bine. Sau, dacă tot vreţi să ieşiţi, lăsaţi-i pe copii acasă, cu bunicii, s-or găsi câţiva să-i înveţe că mitingurile alea la care se duc tata şi mama sunt nişte porcării puse la cale de evreul ungur Soroş şi neamţul trădător de ţară Iohannis...

Nu-mi pot explica altfel reacţia unor instituţii plătite din banii noştri, care se-apucă să cerceteze cine, cum şi de ce şi-a scos copiii la protestele din Capitală şi din ţară. Mie mi se pare că e vorba despre o evidentă pierdere de busolă, de bun simţ şi de măsură în rândul liderilor PSD-ALDE. Cuplul toxi-comic Dragnea-Tăriceanu ar face orice pentru a-şi asigura liniştea – prezentă şi viitoare. Cea prezentă e greu de rezolvat, aia viitoare încă se mai poate dacă-i ţinem pe copii departe de contactul direct cu realitatea. La şcoală sau la grădiniţă n-o să le spună nimeni despre ce-i vorba în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni. Acolo vor afla doar despre măreţele realizări ale Partidului Conducător, despre viitorul luminos pe care ni-l asigură cuplul binefăcător.

Ce-au învăţat copiii în stradă, de fapt? Au fost nişte lecţii de civism şi de conduită morală: să nu furi, să nu minţi, să mergi la vot altfel uite unde-ajungi, eventual să nu fii pesedist. Bune, valabile toate. De ce s-au supărat liderii alianţei PSD-ALDE pe părinţi? Nu-i frumos, nu-i bine, nu-i moral ce li s-a spus?! Ba e, în totalitate e şi îi felicit pe toţi părinţii care au ieşit şi vor mai ieşi cu copiii la asemenea manifestări PAŞNICE – subliniez paşnice, ca să nu fiu greşit înţeles. Decât să-i duci pe stadionul Steaua sau Dinamo, unde se înjură de mamă ca la uşa cortului, mai bine în Piaţa Victoriei sau în alte pieţe, la proteste unde cea mai urâtă înjurătură era „PSD – ciuma roşie”.

Abia aştept să aud şi de nişte amenzi pentru părinţi, pentru ca procentele acestui partid, care vrea să conducă o ţară cu nişte lideri sub orice critică, să scadă la cât merită. Dar, dacă tot o să-i amendeze Direcţia Copilului pe părinţi, propun să-i amendeze Direcţia Sanitar-Veterinară şi pe câinii prezenţi la protestele din ţară. E adevărat, câinii nu votează şi nici nu vor vota, dar dacă-s trimişi şi ăştia de Soroş şi ONG-urile lui?!

Rău am ajuns, oameni buni. Mă uit în Parlament şi ce văd acolo mă înfioară: nici o urmă de adevăr, de bun simţ, de dreptate la alianţa majoritară. Toţi s-au pus în slujba salvării de puşcărie a liderului lor maxim şi a slujitorilor săi. De la ceilalţi... te-apucă mila, par că n-au învăţat încă pe unde au voie să circule în măreaţa Casă a Poporului. Aud c-am avea şi noi, românii verzi, doi parlamentari aciuiţi pe-acolo. Amândoi de la Partidul lui Băsescu. Care Băsescu s-a dat pe brazdă, făcând glumiţe proaste cu Dragnea-Tăriceanu şi pace cu hoţii. Am trăit s-o văd şi pe asta, cred că mai rău de-atât nu se poate.

Revenind la oile, scuzaţi, copiii noştri „abuzaţi” de părinţii care le-au oferit nişte lecţii de civism absente din programele şcolare, ar mai fi ceva de spus: Direcţiile astea n-ar trebui, oare, să se ocupe de soarta copiilor care n-au din ce trăi, care nu-şi permit nici să meargă la şcoală din cauza sărăciei, care sunt îngrijiţi de bunici amărâţi pentru că părinţii au plecat să muncească în străinătate sau care sunt cu adevărat abuzaţi de părinţi iresponsabili? Mie astea mi se par a fi direcţiile de acţiune ale Direcţiei copilului, nu să stea drepţi în faţa unor ordine ale conducătorilor de partid, fie ei şi mari împărţitori de posturi şi sinecuri prin instituţiile deconcentrate ale statului.

Aşa că am un singur mesaj pentru autorii anonimi ai reclamaţiilor împotriva părinţilor care şi-au luat cu ei copiii la proteste: ruşine, ruşine, ruşine să vă fie! Ca-n piaţă. Iar dacă Direcţiile pentru ocrotirea copiilor pun botul la tâmpenia asta, merită şi ele acelaşi tratament.

(Dumitru Manolăchescu)

Teme articol: copii PSD protest
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
stelian, 16 februarie 2017
sau, cu alte cuvinte, "viitor de aur tara noastra are"! Totu a inceput inca din anii '90, atunci cand, Petre Roman incunviinta aparitia "Romaniei Mari", "Tricolorul" etc! Rauri de venin s-au scurs citeste integral
lili, 16 februarie 2017
Directiile pentru Protectia copilului nu se sesizeaza in schimb cand e vorba despre Sutele de Mii de copiii cresuti in saracie lucie, abuzati, folositi la munci fizice sau la cei peste 60% dintre citeste integral
Basil, 16 februarie 2017
Autorii anonime au nume unul foarte auzit in aceasta perioada:CIUMA ROSIE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.