ACTUALITATE 7 februarie 2017

21 februarie, ziua Zurli la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 8466 vizualizări

Celebra Gaşcă Zurli vine în premieră în oraşul nostru cu un spectacol caritabil dedicat reconstruirii şcolii arse din Comandău

Cea mai iubită trupă de animaţie din România, Gaşca Zurli, va susține marți, 21 februarie a.c., un spectacol caritabil la Sfântu Gheorghe pentru reconstruirea școlii generale „Horn David” de la Comandău, distrusă la începutul lunii ianuarie de un incendiu, alăturându-se astfel campaniei de strângere de fonduri „Le dăm şcoala înapoi”, iniţiată de Asociaţia pentru Comunitate. Evenimentul va avea loc la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Székely Mikó” din reşedinţa de judeţ, de la ora 18:00.

„21 februarie este ziua în care zeci de copii din Sfântu Gheorghe se vor umple de bucurie și se vor distra urmărind spectacolul celebrei Găști Zurli, care s-a alăturat cauzei noastre de a reconstrui școala arsă de la Comandău. De aceea, cu o zi înainte, trupa va merge la Comandău pentru a cunoaște situația de aproape și pentru a face fotografii cu ajutorul cărora să extindă campania „Le dăm școala înapoi” la nivel național. Spectacolul Zurli este un prilej minunat pentru părinți și copii de a se implica direct într-o cauză atât de frumoasă. Distrându-se, cei mici vor avea prilejul de a fi activi social și a le reda altor micuți șansa la educație, căci, așa cum se știe, banii de pe bilete vor merge în contul deschis special pentru această școală. Iată de ce consider că acest spectacol este deosebit de important. Sper din suflet ca numărul de mămici care vor veni la spectacol împreună cu copiii lor să fie cât mai mare”, spune coordonatorul evenimentului, Mirela Cara Dragu.

Potrivit directorului şcolii, Opra Béni Béla, şi autorităţilor locale construirea unei noi şcoli este singura variantă rămasă pentru comunitatea din Comandău, iar suma necesară, de 500.000 de euro, este cu mult peste capacitatea lor financiară. „Este singura noastră şcoală şi toată comunitatea din Comandău a avut multe amintiri acolo. A fost o tragedie, iar acum chiar avem nevoie de o şcoală. Copiii din Comandău nu au posibilitatea să facă naveta pentru că drumul până la cea mai apropiată localitate este lung şi greu. În plus, aceştia nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalţi copii din ţară, drept urmare au şi ei dreptul să aibă o şcoală. Fără şcoală nu se poate!”, ne-a declarat directorul, care a ţinut să mulţumească anticipat, în numele copiilor şi colectivului şcolii, tuturor celor care vor veni la spectacol.

„Vreau să reconstruim acea şcoală şi o să o facem împreună cu Asociaţia pentru Comunitate. Sunt sigură că poate chiar mai repede de începutul anului şcolar 2017/2018 copiii de acolo vor avea o şcoală nouă şi mai frumoasă şi mai luminoasă şi mai spaţioasă şi Gaşca Zurli o să fie o parte importantă din acest proiect”, ne dezvăluia la sfârşitul lunii ianuarie Mirela Retegan, fondatorul Zurli.

Fenomenul naţional Gaşca Zurli

Gaşca Zurli este cel mai mare brand pentru copii 100% românesc, care a înregistrat un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei. În medie, 55.000 de spectatori au cumpărat bilete în turneele Găştii Zurli, organizate de-a lungul timpului în peste 30 de oraşe din România, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova.

Gaşca Zurli reuşeşte să adune la spectacole zeci de mii de părinţi şi copii, a umplut Sala Palatului – 5.000 de spectatori, şi a adunat de 1 iunie peste 10.000 de oameni la Palatul Stirbey fără niciun alt nume pe afiş.

Trupa de animaţie s-a născut în mintea şi în inima Mirelei Retegan – femeia care a dus dragostea pentru copilul ei la rang de fenomen naţional. „Lumea din spectacolele Gaşca Zurli este o lume magică, plină de bucurii și zâmbete. De nerăbdare, micuții spectatori vin și cu o oră înainte de începerea show-urilor. Pentru noi fiecare copil este unic, așa că îi tratăm pe toți cu aceeași atenție și dragoste”, transmit membrii Găştii Zurli.

Bilete

Preţul unui bilet pentru spectacolul caritabil din Sfântu Gheorghe este de 20 de lei. Acestea vor fi puse în vânzare în 13 februarie a.c., la sediul ziarului „Observatorul de Covasna” din strada Sporturilor, Nr. 8, Bl. 18, Sc. B, Ap. 1, dar şi la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe.

Toţi banii strânşi din vânzarea de bilete vor fi donaţi pentru reconstrucţia şcolii „Horn David” din Comandău, ca parte a campaniei „Le dăm şcoala înapoi”.

Campania „Le dăm şcoala înapoi”

Fiecare sprijin venit din partea oamenilor şi autorităţilor ajută unitatea de învăţământ să se ridice din propria sa cenuşă şi să le ofere celor 73 de elevi din localitate o instituţie modernă şi adaptată nevoilor acestora. Suma necesară pentru ca acest deziderat să devină realitate este de 500.000 de euro, iar până în prezent doar 13.000 de euro au fost colectaţi din mai multe campanii de ajutorare.

Incendiul din 9 ianuarie a distrus peste 30% din suprafața clădirii de lemn şi alte 25 de procente au fost afectate parţial. Pompierii covăsneni au avut nevoie de aproximativ șapte ore până să stingă incendiul, cel mai mare din istoria comunei. Pe de altă parte, incendiul a fost urmat de o mișcare de solidarizare a societății covăsnene cu locuitorii Comandăului.

Astfel, Asociația pentru Comunitate (APC) și cotidianul „Observatorul de Covasna” au demarat, cu ocazia Raliului Zăpezii organizat chiar la Comandău (13-15 ianuarie), campania „Le dăm școala înapoi“ (#ledamscoalainapoi). Inițiativa a fost promovată și pe mașina de concurs a pilotului Szabó Csongor. Totodată, reprezentanții APC au trimis scrisori către mai mulți oameni de afaceri, invitându-i la solidaritate. Primul om de afaceri care a răspuns solicitării, Bartok Árpád (Servint SRL) a donat o sumă de bani și geamurile termopan necesare școlii, după ce va fi reabilitată.

Opera Comică pentru Copii din Bucureşti se alătură campaniei

Tot în scopul sprijinirii reconstruirii şcolii de la Comandău, ca parte a campaniei „Le dăm şcoala înapoi”, în data de 25 mai a.c. la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe va avea loc spectacolul caritabil „Don Quijote”, pe care îl va susține Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.

Conturi deschise pentru donaţii

Cei care nu pot să ajungă la evenimente, dar vor să se alăture campaniei, pot să facă donații în conturile de mai jos ale Asociaţiei Pro Comandău:

RON: RO10BTRLRONCRT0288651301

EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301

HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301

CUI: 34385327

COD CLIENT: 2886513

Donatorii de peste hotare au la dispoziție și următorul cod SWIFT: BTRLRO22.

Totodată, persoanele interesate să contribuie cu sume mai mari decât costul biletului achiziționat, vor avea la dispoziție o urnă specială în care vor putea dona sumele pe care le vor considera oportune pentru cauza în discuție.

Pentru a rămâne la curent cu toate informațiile privind desfășurarea campaniei, vă invităm să vă alăturați paginii de Facebook „Le dăm școala înapoi” (#ledamscoalainapoi). De asemenea, detalii privind campania pot fi obținute la numărul de telefon 0744.316.139 sau la e-mail-ul: cristina.cocerhan@comparty.org, unde va răspunde Cristina Cocerhan, reprezentant Asociația pentru Comunitate și „Observatorul de Covasna”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Alina, 13 februarie 2017
Buna ziua.. unde mai putem gasi bilete ca la centru de evenimente nu mai sunt si la sediul observatorului nu au fost
, 13 februarie 2017
În situația dvs. sunt foarte multe persoane. Încercăm să găsim o cale de a organiza două spectacole consecutive în aceeași zi, dar nici atunci nu știm dacă vom reuși să acoperim cererea citeste integral
anamaria, 13 februarie 2017
Buna ziua! Am fost la 9.30 sa cumpar bilet de la sediul ziarului „Observatorul de Covasna” nu mai erau bilete, am fost si la Biroul de Organizare Evenimente Culturale nici acolo nu mai erau citeste integral
Bucuri Dorina, 11 februarie 2017
Buna ziua, as dori sa va intreb ce program de lucru este la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe pentru achizitionarea biletelor? Multumesc!
, 11 februarie 2017
Bună ziua! Biletele pentru acest spectacol vor fi disponibile pentru achiziționare începând de luni, 13 februarie, atât la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe, cât și citeste integral
sorin baciu, 8 februarie 2017
Doresc să rezerv trei bilete pe numele Baciu Sorin. Vă mulțumesc.
Iulia Draghici, 8 februarie 2017
Bună ziua! Din păcate, cel mai probabil nu. Numărul de locuri este limitat, iar cererea este deja mare. Este posibil ca până în ziua spectacolului să nu mai fie bilete, așa că vă recomandăm citeste integral
Iuliana, 8 februarie 2017
Buna ziua! Se pot vinde bilete si la locul unde va fi spectacolul?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.