ACTUALITATE 23 februarie 2017

EDITORIAL. Televiziuni „naţionale”, alegători „patrioţi”

de Observatorul de Covasna | 1402 vizualizări

Manipularea prin televiziuni atinge proporţii îngrijorătoare într-o ţară dominată de proaste obiceiuri moştenite din spaţiul sud-est european. Îmi propusesem de multă vreme să scriu despre televiziunile noastre „naţionale”. Atât de naţionale, încât atacă tot ce nu e românesc, de-a valma şi mai ales aiurea: multinaţionalele care scot oamenii în stradă împotriva cinstitului Guvern patriot, apărător al lefurilor şi pensiilor româneşti; marile lanţuri de magazine (tot nişte multinaţionale, în definitiv) care nu vor să vândă produse româneşti, deci trebuie obligate; Uniunea Europeană, o entitate care suge sângele poporului şi ne cere imposibilul: să fim corecţi, cinstiţi şi performanţi.

Ultima găselniţă a unui post de televiziune care se prostituează, în ultimul timp, mai rău decât România TV şi Antena 3 (de la ăştia măcar n-ai pretenţii, ştii că mint de dimineaţă până seara cu aprobare de la Împăratul CNA), este B1. Un tip pe care îl credeam doar pornit pe dezvăluiri bombastice, nu şi mincinos cu bună ştiinţă, denunţă un „tun imobiliar” al Forumului Etnicilor Germani din România, care ar fi luat cu japca de la statul român 88.000 de imobile, cu complicitatea Bisericii Catolice şi a celei Evanghelice, a unui „bunic” Fabritius, interesant pentru că nepotul e vicepreşedintele unei comisii a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Şi, desigur, în afacerea asta cu miros „nazist” este atras şi numele lui Klaus Iohannis, n-aveau cum să-l ierte „corifeii” de la B1 şi Antena 3.

Sensul manipulării e limpede: jos Iohannis! Murdăriţi-l cât mai tare, să nu-l mai spele nicio Dâmboviţă. A pierdut procesul pentru o casă în Sibiu, mai are încă cinci, este imposibil să-şi fu cumpărat casele astea din bani câştigaţi cinstit! „Nu cunosc nici un profesor care să stea la casă, toţi stau la bloc şi sunt nişte amărâţi”, tună alt posesor de emisiune B1 TV la o oră târzie. Nu ştiu cum şi-a luat casele astea Iohannis, s-ar putea ca ele să fie cumpărate prin furt sau şantaj, sau poate a omorât neamţul pe cineva şi i-a luat banii de sub saltea, doar că toate prezumţiile astea de vinovăţie cu care este tratat preşedintele Iohannis ar trebui probate, demonstrate, dovedite. Nu poţi să-i spui „penal” lui Iohannis câtă vreme omul nu are pe rol nici un proces penal, nu mai vorbesc de vinovăţie. De acord, de zgârcit şi egoist ce e s-a încurcat în nişte afaceri cu câteva case prin Sibiu, dar astea nu au nici o nuanţă penală până acum. Să-l acuzăm pentru ce face, nu pentru ce le-ar fi plăcut unora să facă, pentru a putea sări apoi pe el.

Adevărul despre „afacerea Fabritius” ajunge, până la urmă, şi în Media românească: cele 88.000 de imobile furate statului român de FDGR sunt, de fapt, 11, iar ele n-au fost luate cu japca, ci retrocedate conform legii româneşti. „Bunicul” Fabritius descoperit de Mănăstire la B1 nu e bunicul parlamentarului Fabritius de la APCE, iar omul are de gând să se plângă CNA-ului românesc pe tema de mai sus. Proastă idee, CNA este o instituţie politizată care, evident, nu răspunde decât comenzilor politice. Puţine şanse să rezolve ceva dl. Fabritius pe această cale.

Mai mult decât atât, câteva organizaţii reunite sub sigla „Rezistenţa transilvană” au luat atitudine împotriva dezinformării practicate cu metodă şi bună ştiinţă la posturile Antena 3, România TV şi B1 TV. „Noi, reprezentanţi ai societăţii civile, asociaţii și organizaţii din Transilvania, ne cerem scuze membrilor comunităţilor etnice din România, pentru batjocura repetată la care sunt supuși. Respingem categoric orice campanie de agresiune, defăimare şi denigrare a comunităţilor din Transilvania. Considerăm că etnicii germani din România, sașii şi șvabii, sunt cetăţeni loiali ai ţării şi condamnăm aceste manevre de dezbinare a societății românești”, scriu semnatarii protestului, cu care sunt total de acord.

Ce legătură are FDGR cu nazismul, n-am reuşit să aflăm nici noi, nici telespectatorii fideli posturilor care au dezinformat pe această temă. E suficient, însă, ca oamenilor să li se inducă ideea „intervenţionismului” capitalist în treburile noastre interne, discurs preluat direct din gura lui Ceauşescu. Dacă pomeneşti aşa, în treacăt, de nazism, Hitler, catolici, trădători de ţară, vânduţi străinătăţii etc., poţi fi sigur că te aplaudă o mână de oameni crescuţi şi educaţi în acest spirit. Să ne mai mire lozincile purtate de „consumatorii” celor trei posturi TV la protestele din faţa Palatului Cotroceni, prin care preşedintele ales de 7 milioane de români este invitat să plece în „ţara lui”, în Germania adică, de câteva sute din cele 3 milioane de votanţi ai PSD?!

Nu ne mai miră nimic. Îl aud pe tovarăşul Dragnea repetând obsesiv: „Putem oricând scoate în stradă milioane de români să apere cuceririle acestui Guvern”. A învăţat omul ceva de la Erdogan, doar că România nu-i Turcia, onorabile. Ai dat-o rău în bară cu OUG 13, o s-o dai şi cu altele dacă va fi cazul. Minciuna are picioare scurte, ar fi trebuit să învăţaţi ceva din ce s-a întâmplat până acum cu PSD.

(Dumitru Manolăchescu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lili, 27 februarie 2017
Am citit ieri pe ADEVARUL un articol despre mitingul de Sambata de la Targoviste, de sustinere a PSD si a Guvernului Grindeanu. Rar mi-a fost dat sa vad ceva mai relevant, mai sugetiv... Aveti mai citeste integral
A3 si TV Ghita incita, manipuleaza..., 25 februarie 2017
... totusi o multime de oameni se uita seara de seara la aceste posturi, se lasa manipulati de emisiunile acestora. Voiculescu si-a dat seama din timp asupra influientei majore a mediilor, citeste integral
lili, 24 februarie 2017
"Cuceririle acestui Guvern"?! Pai, sandramaua faraonica si fantezista a lui Dragnea deja scartaie! Alerta la Finante! "Veniturile la Bugetul general consolidat sunt cu 5% mai reduse în Ianuarie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.