ACTUALITATE 23 februarie 2017

Municipalitatea finanţează cu 30 de mii de lei concursul „Saint George City of Debate 1.1”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1321 vizualizări

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat în şedinţa ordinară de joi, 23 februarie, o Hotărâre prin care acceptă finanţarea celei de-a 11-a ediţii a concursului de dezbateri pentru liceeni, organizat în perioada 3-5 martie în reşedinţa judeţului, cu suma de 30.000 de lei. Bugetul total al evenimentului este de 83.670 de lei.

„Concursul de dezbateri „Saint George City of Debate 1.1” reprezintă cea mai mare, longevivă şi populară competiţie de dezbateri din România. În perioada 3- 5 martie 2017 ediţia a 11-a a competiţiei va fi organizată la Sfântu Gheorghe şi va antrena un număr de peste 300 de persoane din toată ţara, elevi, studenţi, profesori şi alte persoane cu foarte mare experienţă în debate. Fiind vorba despre un concurs naţional de mare amploare, considerăm că această colaborare a municipiului Sfântu Gheorghe ar fi oportună în sensul sprijinirii Asociaţiei de tineret „Ecou” în organizarea acestui eveniment”, arată motivarea prezentată de organizatorii evenimentului în solicitarea de finanţare adresată Primăriei şi Consiliului Local.

Potrivit contractului, în schimbul acestei sume de 30.000 de lei, organizatorii se obligă, printre altele şi să promoveze denumirea finanţatorilor, respectiv a autorităţilor locale din reşedinţa de judeţ.

Saint George City of Debate a debutat în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a reuşit să câştige titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Pentru ediţia a 11-a şi-au anunţat participarea 70 de echipe şi în premieră, două dintre acestea sunt din Republica Moldova.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.