ACTUALITATE 23 februarie 2017

Șezătoarea de la Sita Buzăului are loc sâmbătă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1462 vizualizări

Căminul Cultural din Sita Buzăului va fi sâmbătă, 25 februarie a.c., de la ora 20, gazda unei noi ediții a deja celebrei Șezători. Evenimentul, la care an de an se întâlnesc oamenii iubitori de tradiție din toată zona Buzaielor și nu numai, va avea și în acest an un program artistic, dar și o parte în care oamenii prezenți vor putea să spună bancuri sau povești, exact așa cum se întâmpla pe vremuri la o șezătoare.

Astfel, oamenii care vor lua parte la Şezătoare sunt aşteptaţi „să-şi pregătească bancurile, poveştile, amintirile din tinereţi şi să le spună aici, la evenimentul nostru”, transmite directorul Căminului Cultural din Sita, Ovidiu Olteanu.

Din programul artistic vor face parte coruri și formații locale, printre care și Corul „Plai întorsurean”, Corul „Pădurenii” din Barcani, Corul „Siteanca” şi alţii.

În program vor fi implicaţi şi copiii de la şcoala „Nicolae Russu”, care vor aduce în faţa celor prezenţi o scenetă cu tema şezătorii.

Pentru a putea gestiona organizarea evenimentului, organizatorii le solicită doritorilor să confirmare participarea la numărul de telefon 0744 814 489. „Poate să vină oricine, dar ar fi bine să confirme înainte să ştim cum să ne pregătim. O să avem sarmale şi cartofi copţi şi ca să ajungă la toată lumea trebuie să ştim înainte câte persoane vor veni”, a spus directorul Căminului.

În ceea ce priveşte ţinuta pentru eveniment, organizatorii spun că nu este obligatorie, aşa cum a fost pentru Balul Portului Popular, dar că vor fi apreciaţi cei care vor purta măcar o piesă din costumul naţional.

Comuna Sita Buzăului are în total trei Cămine Culturale proaspăt reabilitate, iar organizatorii Şezătorii spun că de anul viitor se gândesc foarte serios să ducă acest eveniment în fiecare dintre ele. „Ne dorim, dar nu ştim dacă anul acesta mai putem, să facem această şezătoare şi la celelalte Cămine din Sita, respectiv Zăbrătău şi Ciumernic, în ideea să împărţim oamenii pe fiecare sat, să nu ne aglomerăm toţi la Căminul central din Sita. E o încercare, o să vedem ce putem face. Cel mai probabil de anul viitor o să procedăm aşa”, ne-a mai spus Ovidiu Olteanu.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.