ACTUALITATE 27 februarie 2017

Acțiuni ale polițiștilor la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 794 vizualizări

Pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni prin care au urmărit prevenirea și combaterea faptelor ilicite de natură penală sau contravențională.

Astfel, în urma celor 40 de acțiuni desfășurate la sfârșit de săptămână, oamenii legii au constatat 154 de abateri de natură contravențională, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 54.517 lei. Au fost constatate 6 infracțiuni, 5 persoane fiind identificate în flagrant în timpul săvârșirii unor fapte penale.

Pe linie de circulație au fost desfășurate, de asemenea, acțiuni pentru menținerea siguranței traficului rutier și reducerea numărului de accidente, astfel că nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier la sfârșit de săptămână. Polițiștii au urmărit reducerea numărului accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, acțiunile fiind desfășurate cu preponderență pe rețeaua de drumuri naționale (DN11, DN12, DN13E și DN10), în orașe și municipii.

Astfel, au fost constatate 156 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, 110 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind regimul legal de viteză. Pentru alte genuri de abateri în trafic au fost reținute 4 permise de conducere.

În cadrul acestor acțiuni a fost identificat, pe raza localității Valea Crișului, un tânăr de 21 de ani care conducea un autoturism înmatriculat provizoriu, iar în urma verificărilor s-a constatat că autorizația de circulație provizorie avea termenul de valabilitate expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Statisticile relevă că de la începutul anului, pe raza județului Covasna au fost înregistrate 12 accidente grave soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 11 persoane, iar 6 dintre aceste accidente au avut drept cauză generatoare viteza neadaptată la condițiile de drum.

(IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.