ACTUALITATE 27 februarie 2017

Musicalul „Leul RA” – premiera lunii martie la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1851 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe va prezenta luna viitoare o nouă premieră – musicalul „Leul RA”, în regia şi dramatizarea lui Cezar Ghioca.

Conducerea teatrului menţionează, într-un comunicat de presă, că „Leul RA” este „primul off-broadway musical din România”, iar premiera va avea loc pe data de 8 martie.

„Special creată pentru actorii TAM, pe calităţile lor vocale, de către o echipă de artişti inovatori – un tânăr compozitor şi un la fel de tânăr regizor şi, în acest caz, dramaturg, noua producţie artistică a TAM vine să completeze oferta culturală a zonei, abordând un nou gen artistic, puţin explorat în regiunea noastră şi la nivel naţional deopotrivă. Un off-broadway musical filosofic, al cărui mesaj abordează problematica condiţiei umane, reprezentată metaforic de o serie de arhetipuri sub formă animală. La baza acestei producţii inovatoare s-a aflat un concept al compozitorului Marius Popa, care a început să scrie, acum ceva vreme, Libretul Leului. Întâlnirea dintre compozitor şi regizorul-dramaturg a dus la finalizarea textului şi la crearea unui spectacol cu text şi muzică 100% originale. Provocarea deloc uşoară a acestui nou tip de spectacol a fost cu drag îmbrăţişată de echipa TAM, căreia i s-au alăturat şi alţi artişti din lumea teatrului, pentru a crea o producţie inedită”, se arată în comunicat.

Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 7 martie, iar premiera, pe 8 martie, ambele reprezentanţii fiind programate de la ora 19,00 la sediul TAM.

Din distribuţie fac parte actorii Sebastian Marina, Mirela Bucur, Claudia Ardelean, Elena Popa, Sergiu Aliuş, Mona Codreanu, Costi Apostol, Liviu Popa, precum şi trei artişti care au concurat la „Vocea României”, respectiv Ciprian Teodorescu, Dalma Kovács şi Paula Rotar, aceasta din urmă fiind şi câştigătoarea primei ediţii a Festivalului D-butan-T, desfăşurată anul trecut la Sfântu Gheorghe.

Biletele au fost puse în vânzare la preţul de 20 de lei la Biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului şi online, prin platforma biletmaster.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.