ACTUALITATE 8 februarie 2017

Anul Turismului în judeţul Covasna începe, oficial, în martie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1407 vizualizări

Lansarea oficială a Anului Turismului în judeţul Covasna va avea loc în luna martie, anunţă autorităţile judeţene. Potrivit acestora, tematica activităţilor turistice va fi axată pe multiculturalism şi va implica şi comunitatea din zona Buzaielor.

„La începutul lunii martie dorim să lansăm oficial anul turismului în judeţul Covasna. Anul trecut ne-am axat pe tematica „Ţinutul Conacelor”. Anul acesta dorim să includem şi alte regiuni ale judeţului, cum ar fi zona Buzaielor. (...) Dorim să arătăm că judeţul este unul multicultural, cu secui, români şi tradiţiile fiecăruia pot fi interesante pentru turişti”, a declarat marţi, 7 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Covasna, Grüman Robert.

Reprezentanţii autorităţilor judeţene spun că anul turismului începe din martie şi nu în ianuarie din cauza alocărilor de buget de la nivel naţional. Între timp autorităţilor locale, dar şi altor instituţii ori entităţi li s-a solicitat să se gândească dacă şi cum vor să se implice în acest program.

„La nivelul instituţiilor subordonate am trimis cereri să se gândească şi să planifice acţiuni care vor fi cuprinse în Anul Turismului. O să avem întâlniri şi cu mediul de afaceri, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Covasna. Totodată dacă sunt şi alte entităţi interesate să participe în Anul Turismului cu un eveniment, o idee sau un proiect, atunci să apeleze la Asociaţia de Dezvoltare a Turismului”, a explicat Grüman Robert.

Ideea de a numi anul 2017 –„Anul Turismului în judeţul Covasna” a fost adoptată printr-o hotărâre la nivelul Consiliului Judeţean, la sfârşitul lunii noiembrie 2016.

Decizia autorităţilor vine atât ca urmare a deciziei Organizației Națiunilor Unite de numire a anului 2017 ca An Internațional de Turism Durabil pentru Dezvoltare, dar şi ca urmare a strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, care arată că formele de turism cu cel mai ridicat potențial de dezvoltare sunt turismul montan, turismul balnear, turismul cultural și turismul rural.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.