ACTUALITATE 14 februarie 2017

Covasna: Numărul cererilor pentru înmatriculări auto s-a dublat

de Agerpres | 1899 vizualizări

Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna afirmă că numărul cererilor pentru înmatriculări auto s-a dublat după eliminarea timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie, însă avalanşa de cereri nu a disturbat activitatea instituţiei.

Potrivit şefului Serviciului, Rico Racoviţă, cererile pentru înmatriculări sunt soluţionate, de regulă, în aceeaşi zi, chiar dacă volumul de muncă a crescut.

„Numărul cererilor a crescut, aproape s-a dublat, am ajuns la circa 150 pe zi, dar facem faţă solicitărilor, deşi avem doar doi oameni la înmatriculări. În perspectivă, dacă ni se suplimentează organigrama, vom trece şi la programări online”, a declarat Rico Racoviţă.

În ce priveşte obţinerea permiselor de conducere, numărul candidaţilor nu a crescut foarte mult, însă examinarea merge mult mai rapid, deoarece a fost suplimentat numărul calculatoarelor la care se susţine proba teoretică.

„Avem doi examinatori, merg şi eu când este necesar, iar de mâine vom mai avea o persoană angajată. (…) Am suplimentat numărul calculatoarelor de la 6 la 11, deci cu 5, iar acum nu se mai stă atât de mult la coadă, merge mult mai repede. Sunt cam 55 de candidaţi pe oră, iar în patru ore finalizăm 200 de candidaţi”, a mai spus acesta.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a remarcat recent că activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, instituţie care a fost implicată în ultimii ani în mai multe scandaluri de corupţie, a cunoscut o „ameliorare considerabilă”.

„Într-adevăr s-a simţit o ameliorare considerabilă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. (…) Problemele de integritate şi penale pe care unii dintre lucrători le-au avut au afectat activitatea serviciului. Nu pot să nu constat că după ce s-a schimbat conducerea acestui serviciu lucrurile s-au îmbunătăţit într-o manieră radicală. Probabil că şi conducerea instituţiei a manifestat un interes sporit pentru rezolvarea situaţiei, care într-adevăr devenise critică. Toate acestea au contribuit la îmbunătăţirea activităţii, ba mai bine zis la normalizarea activităţii, pentru că eu cred că aşa e normal”, a declarat prefectul Sebastian Cucu, într-o recentă conferinţă de presă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.