ACTUALITATE 19 februarie 2017

Peste 4.500 de bilete vândute de la deschiderea cinematografului din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2119 vizualizări

Peste 4.500 de bilete au fost vândute în mai puţin de o lună de la deschiderea cinematografului 'Arta' din Sfântu Gheorghe, fapt ce arată că noua instituţie de cultură a fost bine primită de localnici, apreciază conducerea Primăriei municipiului.

„După 154 de proiecţii, circa 4.530 de bilete au fost vândute, iar acest număr arată că Cinema Arta by Cityplex are o audienţă activă. (...) Dintre filmele romantice, peliculele americane 'Cincizeci de umbre întunecate' şi 'La La Land' sunt cele mai populare. În categoria de filme pentru familie, comedia americană 'De ce el' şi animaţia spaniolo-canadiană 3D 'Ozzy-Marea evadare' sunt fruntaşe. În topul celor mai vizionate filme se numără şi mari producţii 3D: filmul de acţiune 'Assassin's Creed: Codul asasinului' (SUA-Marea Britanie-Franţa) şi o poveste ştiinţifico-fantastică cu titlul 'Pasagerii (SUA)'”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de internet a Primăriei.

Potrivit acestuia, biletele pot fi cumpărate înainte de reprezentaţii, de luni până vineri între orele 16,00 -22,00 şi în weekend între orele 11,00-23,00, dar pot fi rezervate telefonic şi online, însă în acest caz trebuie preluate cu minim 40 de minute înaintea proiecţiilor, în caz contrar vor fi anulate.

Cinematograful, inaugurat oficial pe 27 ianuarie, a fost repus în funcţiune după aproape un deceniu. Acesta are două săli, cu 80 de locuri, respectiv 76 de locuri, denumite Chaplin şi Fellini, în care pot fi vizionate filme 2D şi 3D.

Clădirea cinematografului 'Arta' a fost transferată în 2009 din patrimoniul Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADEF) în cel al municipiului Sfântu Gheorghe, iar în anul 2012 autorităţile locale au reuşit să evacueze chiriaşul discotecii care a funcţionat aici. Doi ani mai târziu a început procedura de licitaţie pentru modernizarea clădirii, iar la finele anului 2015 aproape jumătate din clădire a fost atribuită ca sediu Teatrului 'Andrei Mureşanu', iar în cealaltă parte a fost amenajat cinematograful, administrat în prezent de Casa de cultură municipală.

Investiţia s-a cifrat la peste 7 milioane de lei, potrivit autorităţilor locale.

 

Teme articol: Arta bilete cinematorgarf
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 20 februarie 2017
E cald inauntru sau tremuram de frig, cum se intampla pe vremuri cand mergeam la spectacole la Casa de cultura a Sindicatelor?! Sunt macar 18 Grade inauntru, sunt curioasa?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.