ACTUALITATE 27 februarie 2017

Tratamentul Elizei costă aproape 8.000 de euro pe lună

de Iulia Drăghici - Taraș | 9128 vizualizări

Tânăra are în continuare dureri mari, iar tratamentul care îi poate salva viaţa este mult prea costisitor pentru familia ei – campania „Împreună pentru Eliza” continuă!

Rezultatele analizelor făcute la clinica din Turcia de Elizabeth Cotioraş, tânăra din Sfântu Gheorghe care la vârsta de 19 ani se luptă cu cancerul, au venit. Concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit tratamentului prescris de medicii turci, acesteia va trebui să i se administreze la fiecare trei săptămâni un set de perfuzii, care costă 7.900 de euro pe lună, potrivit calculelor apropiaţilor.

„O lună din viața Elizei valorează aproape 7.900 de euro, iar o zi aproximativ 260 de euro. După fișa pe care am primit-o astăzi, ne-a fost dovedit faptul că 3 săptămâni din viața Elizei costă 5.516 euro. Sunt sume imense, dar pentru a trăi, Eliza are nevoie de ele. Din fericire, cu ajutorul oamenilor cu inimă mare, a prietenilor și tuturor celor ce ne sunt aproape, vom efectua curând plata pentru prima cură de tratament, însă vom aveam la dispoziție doar 3 săptămâni să strângem din nou cei aproximativ 5.500 de euro. (...) Vom începe din nou licitații, vânzări de produse, spectacole caritabile, dar până atunci e nevoie de implicarea noastră, e nevoie să împărtășim acest caz cu un număr cât mai mare de oameni. După cum știți deja, orice leu îi poate salva viața Elizei. Vă rugăm pe această cale să ne ajutați să continuăm lupta pentru viața Elizei!”,transmite prin intermediul Facebook un prieten al Elizei, Cosmin Iosub, care la finele anului trecut a pornit o amplă campanie de ajutorare.

Pentru cei care nu ştiu trista poveste, absolventa Liceului de Arte „Plugor Sandor” a fost diagnosticată în 2015 cu metastaze pulmonare. Boala a recidivat în urmă cu doi ani, după ce în 2012 aceasta a urmat un tratament și a suferit o intervenție chirurgicală în Ungaria din cauza unui diagnostic la fel de crunt: cancer la călcâi.

Campania „Împreună pentru Eliza”a pornit cu scopul de a oferi tinerei şansa de a se deplasa la o clinică specializată pentru prescrierea unui tratament potrivit bolii ei. Atunci, 7.000 de euro au fost colectaţi cu greu, dar aşa cum precizam la începutul articolului, această campanie este departe de a se fi terminat.

„Din păcate starea ei nu s-a îmbunătăţit. Are în continuare dureri şi e destul de slăbită. Mesajul pe care l-am mai transmis tuturor celor sceptici, indecişi sau lipsiţi de interes, dar şi celor care ne-au ajutat a fost că atunci când citesc despre astfel de cazuri să se gândească la cea mai apropiată persoană pe care o au, să se gândească că din păcate într-o zi viaţa ar putea să îi pună într-o situaţie foarte grea şi dureroasă, asemănătoare cu cea a noastră, o situaţie în care implicarea celor de lângă noi e foarte importantă”, ne-a spus Cosmin.

Informaţii suplimentare despre campania de ajutorare a Elizei pot fi obţinute accesând  site-ul: http://impreunapentrueliza.ro/cine-e-eliza/.

„Vă rugăm să fiți alături de noi, din păcate indiferența este letală pentru Eliza. Orice sprijin ne poate duce la un rezultat pozitiv, acela de a salva un suflet”, transmite coordonatorul campaniei.

Cei care vor şi pot, se pot implica prin donații în următoarele conturi: Euro: Iosub Cosmin Teodor, IBAN: RO53BTRLEURCRT0349521201, SWIFT: BTRLRO22; Lei: Iosub Cosmin Teodor: RO06BTRLRONCRT0349521201; Elizabeth Cotioraș: RO62BTRLRONCRT0346422401; Specificații: Donație sau chiar în PayPal: cosminsysu@gmail.com.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.