ACTUALITATE 1 martie 2017

În aprilie se dă startul înscrierilor pentru cursurile şcolii de biciclete

de Iulia Drăghici - Taraș | 1023 vizualizări

Înscrierile pentru Şcoala de Biciclete din Sfântu Gheorghe vor începe în luna aprilie, anunţă asociaţia „Turul Madar”, cea care implementează programul. Joi, 2 martie, de la ora 18, la sediul organizaţiei de la Casa cu Arcade are loc o întâlnire a persoanelor care îşi doresc să devină instructori în cadrul acestei şcoli. Activitatea este deschisă pentru toate persoanele interesate.

„Formăm o echipă de instructori care vor colabora cu noi. Acum suntem doar două persoane care avem instruire, dar vom organiza şi noi un curs. Vor veni colegi din Târgu Mureş care vor sta aici trei zile şi ei vor oferi instructaj pentru persoanele care sunt interesate să se implice în acest program, în calitate de instructori”, a declarat miercuri preşedintele asociaţiei „Turul Madar”, Furus Levente.

Şcoala va organiza cursuri de educaţie rutieră pentru biciclişti, dar şi campanii de informare şi educare a tinerilor despre siguranţa circulaţiei şi beneficiile circulaţiei cu bicicleta. Programul prevede atât cursuri teoretice, cât şi practice. Cursurile teoretice, care vor dura şase ore, vor fi organizate la sediul organizaţiei „Turul Madar” de la Casa cu Arcade, iar cele practice, de 8-12 ore, într-un poligon mobil pe terenul de fotbal de lângă Incubatorul de Afaceri din oraş. „Avem schema cum va fi aranjat şi când vremea ne va ajuta, începem amenajarea”, a mai spus Furus Levente.

Acceptate la cursuri sunt persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Înscrierile se vor face online, printr-un formular special, care va fi făcut public la momentul lansării oficiale a programului. Dacă va fi cerere, se vor organiza cursuri atât în limba maghiară, cât şi în limba română.

„Ne dorim să oferim tinerilor teoria necesară de a circula în siguranţă pe un drum public. Legea permite persoanelor cu vârsta de peste 14 ani să circule cu bicicleta pe drum public fără nicio cunoştinţă de circulaţie şi nu cred că acest lucru este în regulă. Trebuie atât tinerii, cât şi copiii să fie învăţaţi că trebuie să respecte nişte legi foarte importante. Aşa cum conducătorii auto trebuie să îi respecte pe biciclişti, şi bicicliştii trebuie să respecte la rândul lor nişte reguli”, a mai explicat preşedintele asociaţiei „Turul Madar”.

Programul este finanţat din bugetul municipiului Sfântu Gheorghe, dar în cea mai mare parte printr-un proiect câştigat la Ambasada Franţei.

 

 

Teme articol: cursuri scoala bicileta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.