ACTUALITATE 1 martie 2017

Numărul copiilor abandonaţi, în scădere

de Agerpres | 1137 vizualizări

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna, neglijaţi sau în situaţia de a fi părăsiţi de părinţi a scăzut anul trecut la 41 de la 45 cât s-a înregistrat în anul anterior, relevă un raport al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

19 din cei 41 de copii au fost plasaţi la asistenţi maternali, trei au fost plasaţi la Centrul Rezidenţial pentru Copiii cu Dizabilităţi Baraolt, 11 au fost reintegraţi în familiile biologice, şapte cazuri sunt în curs de soluţionare, iar un copil a decedat.

„Mai mulţi ani la rând s-a menţinut procentajul de 50% în ceea ce priveşte reintegrările copiilor părăsiţi în familiile lor naturale, dar în anul 2016 nu s-a reuşit obţinerea acestui procentaj, din totalul de 41 de cazuri doar 11 copii fiind reintegraţi, ceea ce înseamnă aproximativ 27%“, se arată în raportul citat.

Conducerea Direcţiei menţionează, totodată, că în cursul anului 2016 au fost semnalate probleme generate de lipsa certificatelor de naştere a copiilor, eliberarea acestora de către primării nefiind posibilă din cauza lipsei actului de naştere al mamei sau din cauza faptului că părinţii nu au făcut demersurile necesare pentru obţinerea actelor.

Printre acţiunile preventive derulate anul trecut de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Covasna pentru prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor s-a numărat un program de prevenire a sarcinilor nedorite, iniţiat de Fundaţia SERA, care oferă materiale contraceptive, se mai menţionează în raportul postat pe site-ul Consiliului Judeţean Covasna.

 

 

Teme articol: copii abandon orfelinat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.