ACTUALITATE 7 martie 2017

Un fost bancher din Târgu Mureș inovează piața de yoga din România

de Observatorul de Covasna | 2501 vizualizări

Povestea lui Mircea Nicoară, un târgumureșean de 28 de ani, stabilit în București,  arată încă o dată că succesul pornește de multe ori doar de la un vis și o pasiune, în care crezi însă cu toată ființa ta.

Totul a început în urmă cu 2 ani, când tânărul a descoperit în Statele Unite, accidental, un nou concept de practică yoga, executată în marea ei parte în aer, numită Air Yoga, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Un an mai târziu, părăsea job-ul său de bancher pentru a-și vedea îndeplinit visul de a dezvolta acest nou concept și în România.

Mircea Nicoara„Hotărârea de a lăsa un job bine cotat, bine plătit, pentru a încerca nu numai să îmi schimb cu 360 de grade profesia, dar să și educ publicul român cu privire la beneficiile acestui concept total nefamiliar, ușor extravagant, a părut pentru mulți un gest cel puțin hazardat, însă experiența pe care am avut-o cu această practică mi-a făcut absolut clar faptul că vorbeam de ceva ce avea puterea, într-un viitor suficient de apropiat, să ajute și să entuziasmeze un număr foarte mare de oameni”, spune Mircea, în prezent fondator al platformei www.AirYoga.ro și instructor Air Yoga la studioul Dance Room din capitală.

Air Yoga este o practică fusion, multidisciplinară, adaptată oricărui nivel de pregătire fizică, ce îmbină elemente de yoga, pilates și gimnastică acrobatică, executate parțial sau total în aer, cu ajutorul unui hamac special, prevăzut cu 6 mânere, numit Yoga Swing. După ce a cucerit piața din SUA, Spania, Olanda sau China, Air Yoga face, la 6 luni de la lansarea oficială, valuri și pe piața din România. A atras deja peste 200 de participanți la cursurile de grup și a convins alte câteva zeci de români să își monteze chiar în propria locuință un hamac Yoga Swing, pentru a profita zilnic de avantajele sale remarcabile asupra relaxării și sănătății fizice.

„În ultimii ani, societatea a cunoscut o înmulțire rapidă a sporturilor și conceptelor de wellness cu grad ridicat de noutate și mai ales care oferă soluții de eliberare a presiunii și stresului vieții moderne prin ridicarea de la sol, prin activităţi în aer. Desigur, experiența lansării Air Yoga în România nu a fost mereu ușoară, în ciuda acestor tendințe. Cei mai mulți oameni erau curioși să îl încerce, însă se simțeau temători în a se elibera de la sol și a executa posturi în aer, cum e de exemplu cea inversie, în care ajungi cu capul în jos, una dintre posturile cu cel mai puternic efect terapeutic, prin alungirea și relaxarea profundă a coloanei vertebrale, sub acțiunea tracțiunii creată de gravitație. Provocarea era doar să reușim să le oferim prima experiență Air Yoga, pentru că apoi eram convinși că vor fi uimiți de accesibilitatea practicii. Suntem foarte bucuroși să observăm că, în prezent, din ce în ce mai mulți oameni încep să vadă în Air Yoga o practică de sine stătătoare, cu multe beneficii pe durată medie și lungă, și nu doar o experiență singulară, cool“.

Air4Fie că se practică acasă, în propriul Yoga Swing, sau în cadrul unei sesiuni de grup, un lucru devine clar: beneficiile pe care le aduce practicantului își fac simţită prezența într-o mulțime de aspecte ale vieții acestuia:

1. Relaxarea intensă a spatelui, cu până la 38%, echivalentul unei ore de masaj în profunzime, iar asta în doar... 7 minute

2. Prevenirea proceselor degenerative ale creierului, prin oxigenarea profundă a acestuia în timpul posturii de inversie, cu capul în jos

3. Prevenirea accidentărilor sportivilor prin dezvoltarea musculaturii subtile din jurul articulaţiilor, care creează o mai bună stabilitate

4. Redefinirea încrederii în sine, prin posturi acrobatice foarte accesibile, cum sunt rostogolirile sau planşele aeriene

5. Îmbunătăţirea posturilor yoga la saltea, prin îmbunătăţirea aliniamentului, şi creşterea capacităţii de extensie a spatelui

În 2017, fondatorul platformei AirYoga.ro se așteaptă ca numărul celor care practică acest nou concept, fie în studio, fie acasă, să se tripleze, odată și cu noile planuri de a include Air Yoga în schema de pregătire fizică a sportivilor de performanţă, în special a jucătorilor de tenis.

Mai multe informații despre Air Yoga, programul cursurilor și informații despre instalarea hamacelor Yoga Swing în propria locuință, pe pagina de Facebook AirYoga .

Air1Air2Air3

Teme articol: SPORT yoga club Nicoara welness
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.