ACTUALITATE 8 martie 2017

Peste o sută de cursanţi la Centrul de echitaţie înfiinţat de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 3188 vizualizări

Peste o sută de persoane, majoritatea copii, au frecventat anul trecut cursurile Şcolii de echitaţie din cadrul Centrului ecvestru, înfiinţat de Primăria Sfântu Gheorghe în apropierea municipiului.

Directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter János, care administrează acest centru, a declarat că baza dispune de 12 cai pentru antrenamente şi oferă condiţii excelente pentru cei care vor să înveţe să călărească.

„Pentru însuşirea cunoştinţelor elementare de călărie, condiţiile sunt nemaipomenit de bune. (…) Avem noroc că am putut achiziţiona câţiva cai foarte buni, avem 12 cai, locul este extraordinar, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, terenul de călărie este foarte bine făcut, este spaţios şi de foarte bună calitate, iar preţurile sunt accesibile. Din an în an creşte numărul copiilor care vor să înveţe să călărească şi ne gândim să mai angajăm încă un instructor care să lucreze cu ei, pentru că pentru unul singur a început să fie prea mult”, a declarat Demeter János.

Centrul de echitaţie a avut anul trecut 110 cursanţi şi a găzduit, de asemenea, două tabere la care au participat 60 de elevi, în program fiind cuprinse atât lecţii de călărie, cât şi de îngrijire a cailor.

„Echitaţia este un sport nobil, o îndeletnicire foarte frumoasă şi merită să investim în acest sport care este în creştere, are anvergură. (…) Dar ţelul nostru suprem este să punem copiii în contact cu caii, să înveţe să aibă grijă de animale, să fie apropiaţi de acestea. Este foarte important acest lucru, mai ales în lumea modernă în care trăim, în care suntem mai apropiaţi de calculator decât de natură”, a mai spus Demeter János.

Centrul de echitaţie a fost construit pe un teren de aproape patru hectare aflat pe dealul Benedek, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre localitatea Vâlcele, şi a fost inaugurat în urmă cu aproape doi ani.

Intenţia autorităţilor locale este de a extinde acest centru, pentru ca pe viitor să poată găzdui competiţii naţionale şi internaţionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.