ACTUALITATE 9 martie 2017

Faza a doua a asfaltărilor la Întorsura Buzăului, programată să înceapă în acest an

de Iulia Drăghici - Taraș | 2417 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului înaintează zilele acestea către autorităţile centrale proiectul de finanţare pentru etapa a doua a asfaltării străzilor din oraş. 15 străzi, în lungime totală de peste 12 km., sunt cuprinse în procesul de modernizare, care e preconizat să înceapă în acest an.

Străzile Brădet, Observatorului, Brazilor, Castelului, Molidului, Cocorilor, Plugarilor, Pârâului, Cosminului, Floroiţei, Morii, Viitorului, Prieteniei, Crivina şi Meşteşugarilor vor intra în această a doua etapă a asfaltărilor.

„Anul acesta începem. Pe cele 15 străzi avem rezolvată problema apei şi canalizării şi ar putea fi rezolvată rapid asfaltarea. Vorbim chiar de câteva luni”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, adăugând că spre deosebire de prima fază a proiectului, aici e inclusă şi investiţia în trotuare.

Valoarea totală a proiectului se va ridica la peste 12,3 milioane de lei, contribuţia proprie a oraşului fiind de puţin peste 490 de mii de lei.

„Proiectele sunt de două feluri. Sunt proiecte finanţate în continuare, cum avem şi noi prima fază a asfaltărilor, unde vom scoate, dar numai după ce avem buget, o hotărâre de consiliu prin care să primim în continuare suma în aşa fel încât anul acesta să terminăm. Pe de altă parte, sunt şi proiecte noi, cum este cazul fazei a doua, care au fost deja evaluate de Minister, dar ca urmare a modificărilor legislative trebuie să modificăm TVA-ul şi trebuie să rescriem studiul de fezabilitate în conformitate cu noua hotărâre de Guvern. Acest proiect va intra pe lista rapidă de finanţare”, a spus primarul Leca Băncilă, joi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

Prima fază a asfaltărilor a debutat în iunie 2015 şi a cuprins 10 străzi din inelul central al oraşului, respectiv Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului şi Mihai Viteazul. Costul acestei investiţii s-a ridicat la 5 milioane de euro.

„La prima fază mai avem două străzi, Campingului, 700 de metri şi Dumbravei toată, şi două fracţiuni, în Floroaia Mare şi Fabricii un pic. La cele două străzi nu putem să intervenim până nu rezolvăm aspectul implementării sistemului de apă şi canal. Cred că dacă nu le face firma care implementează proiectul de apă şi canal, o să le facem noi. E mai ieftin să plătim noi canalizarea, decât să pierdem asfaltarea. Totuşi, ne-au promis că le fac ei, dar în august trebuie să le avem gata”, ne-a mai spus primarul Leca Băncilă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.