ACTUALITATE 12 martie 2017

Municipiul Sfântu Gheorghe dublează, la 450.000 de lei, cotizaţia aferentă Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului

de Agerpres | 1800 vizualizări

Municipiul Sfântu Gheorghe va contribui anul acesta cu 450.000 de lei la bugetul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, cotizaţia fiind dublată în perspectiva organizării evenimentelor ce vor avea loc sub genericul „Anul turismului”, se arată într-un document publicat pe site-ul Primăriei.

Conducerea Asociaţiei şi-a propus ca anul acesta să intensifice acţiunile de promovare a judeţului Covasna pe plan naţional şi internaţional, să deschidă un nou birou de informare turistică în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi să organizeze mai multe festivaluri tematice care să atragă un număr mai mare de vizitatori în judeţ, cum ar fi „Galopiada secuiască”, Festivalul kurtoskolacs-ului (colacului secuiesc), Festivalul pălincii, Festivalul apelor minerale etc.

Anul acesta, conducerea Asociaţiei şi-a planificat un buget minim de 1.305.000 lei din cotizaţiile Consiliului Judeţean Covasna (800.000 de lei), Consiliului Local Sfântu Gheorghe (450.000 de lei) şi Consiliului Local Covasna (55.000 de lei), iar o parte dintre aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru participarea la târguri de turism din România, Republica Moldova, Ungaria, Polonia şi Anglia, precum şi pentru organizarea unor info-trip-uri pentru jurnalişti şi bloggeri din ţară şi de peste hotare, care să „testeze” şi, ulterior, să promoveze oferta turistică a judeţului Covasna, se arată în documentul citat.

De asemenea, vor fi tipărite sau retipărite o serie de cataloage, hărţi şi broşuri turistice în limbile română, maghiară şi engleză, cum ar fi „Cele şapte minuni turistice ale judeţului Covasna”, „Wellness – turism balnear în judeţul Covasna” şi „Gastro-turism în judeţul Covasna” şi vor fi realizate aplicaţii turistice pentru smartphone.

O statistică realizată de Consiliul Judeţean relevă că anul trecut judeţul Covasna a fost vizitat de 97.222 de turişti, dintre care 90% din ţară şi 10% din străinătate.

Topul celor mai vizitate localităţi este condus detaşat de staţiunea Covasna, care a avut 45.525 turişti, urmată de Turia/Balvanyos, cu 17.797 turişti, şi Sfântu Gheorghe, cu 13.826 turişti.

Potrivit statisticii, anul trecut, numărul înnoptărilor în unităţile de turism din judeţ a fost de 520.478, cel mai mare din ultimii cinci ani, în creştere cu aproape 40.000 faţă de anul anterior.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.