ACTUALITATE 15 martie 2017

Accident ușor pe fondul neacordării priorității de trecere

de Covasna Media | 1002 vizualizări

Marți, 14 martie 2017, în jurul orei 17:45, pe DN10 la Întorsura Buzăului a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a lovit un biciclist care circula din direcția opusă și a efectuat un viraj la stânga fără să acorde prioritate de trecere. În urma impactului bărbatul de 43 de ani, aflat pe bicicletă, a suferit răni ușoare.

Atât conducătorul auto, cât și biciclistul, au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul celui din urmă rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni producerea de accidente rutiere, poliția recomandă:

Atunci când circulați pe bicicletă, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre, dar mai ales la schimbarea direcției de mers. Nu circulați cu bicicleta dacă ați consumat alcool deoarece, fiind sub influența băuturilor alcoolice, atenția, reflexele și viteza de reacție scad și vă transformă în potențiale victime în trafic.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu atenție sporită atunci când observă bicicliști în trafic, să reducă viteza și să păstreze o distanță suficientă față de aceștia. Fiți previzibili, anticipați un potențial pericol și nu vă bazați numai pe bunele reacții ale celorlalți participanți la trafic.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.