ACTUALITATE 15 martie 2017

Contabilii din Ţinutul Secuiesc se întâlnesc la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1883 vizualizări

Sfârşitul lunii martie aduce la Sfântu Gheorghe a treia ediţie a „Întâlnirii contabililor din Ţinutul Secuiesc”. Tema evenimentului de anul acesta este „Fiscalitate redusă, întreprinderi eficiente”.

Printre invitaţii care au confirmat participarea se numără György Attila – Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor Publice, Mariana Vizoli – expert în fiscalitate, colaborator cu firma Soter&Partners (până la 1 martie 2017 director general la Ministerul Finanțelor Publice, Direcția de legislație Cod fiscal și o scurtă perioadă de timp secretar de stat), Georgeta Toma, Direcția de legislaţie, Impozite Directe, Impozitul pe Profit, Ministerul Finanţelor Publice, Florin Dobre, Director General Executiv CECCAR şi prof. Univ. dr. Radu Bufan, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Evenimentul este organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din România, Filiala Covasna, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Covasna. Activităţile se vor derula la sediul Extensiei Universității Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe, în 31 martie a.c..

„Obiectivul principal al întâlnirii este facilitarea schimbului de informaţii dintre profesioniştii din domeniul contabil/fiscal, ţinând cont de modificările recente aduse Codului fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, şi identificarea aplicabilităţii practice a acestor modificări legislative. Acest aspect va fi realizat în cadrul unor prezentări cu privire la provocările actuale în domeniul contabilității şi fiscalităţii precum şi schimbările majore legate de cele două domenii”, arată site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, www.ccicov.ro.

Rezervarea la eveniment se poate face şi pe bază de înscriere prealabilă, pe site-ul www.szekelyfoldi-konyvelok-talkozoja.eventbrite.com, şi presupune achitarea unei taxe de 90 de lei, respectiv 70 de lei pentru membrii organizațiilor partenere (UBB Sfântu Gheorghe – Departamentul de Administrare a Afacerilor, CECCAR Covasna şi Asociaţia Junior Business Club).

În ceea ce priveşte tema aleasă pentru întâlnire, „Fiscalitate redusă, întreprinderi eficiente”, organizatorii explică: „În ultimii doi ani în România s-a realizat o relaxare fiscală importantă în ceea ce privește IMM-urile, dar nu numai. Printre aceste măsuri amintim scăderea impozitului pe dividende, scutirea de la impozit a profitului reinvestit, o fiscalitate redusă și de o mai largă aplicabilitate pentru microîntreprinderi. Credem că aceste măsuri vor avea ca efect creșterea competitivității întreprinderilor, respectiv vor stimula această creștere”, potrivit site-ului CCI Covasna.

Printre subiectele abordate de invitaţii la eveniment se numără: „Registrul veniturilor fiscale”, „Reînregistrarea în scopuri de TVA din anul 2017 – drepturi și obligații”, „Impozitul specific pentru activitățile hoteliere și de restaurant”, „Stabilirea vectorului fiscal în condițiile modificărilor fiscale din anul 2016 și 2017. Aspecte contabile şi fiscale privind implementarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă”, „Impozit pe profit – deductibilitatea anumitor cheltuieli” şi „Impozit pe venit și contribuții sociale”.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.