ACTUALITATE 15 martie 2017

Un milion de lei investiţi în comunitate de FCC

de Iulia Drăghici - Taraș | 1321 vizualizări

De şase ani de când s-a înfiinţat, Fundaţia Comunitară Covasna (FCC) a investit în comunitate peste un milion de lei prin programele pe care le-a desfăşurat. Mai exact, în perioada 2011-2016, din sumele obținute prin utilizarea cardului comunitar au fost utilizați în scopuri comunitare 1.000.114 lei: pentru programe civile 640.407 lei, sprijinirea talentelor 127.547 lei, cereri individuale 100.244 lei, proiecte pentru tineret 27.353 lei, respectiv 93.563 lei investiții în locuri publice și 11.000 lei pentru utilizatori fideli de card comunitar.

„Am ajuns la punctul în care am obţinut o cifră rotundă în timp de şase ani, depăşind suma de un milion de lei, bani investiţi direct în comunitate. Consider că este un rezultat frumos dacă ne gândim că este vorba despre o iniţiativă locală, de susţinere şi din fonduri locale. Suntem bucuroşi de acest rezultat, dar totodată ne gândim care sunt rezultatele acestei investiţii. (...) Rezultatul trebuie măsurat în impact pentru că scopul activităţilor noastre este să facem o diferenţă. (...) Simţim şi o schimbare în privinţa filantropiei. Înainte erau sponsorizări pe care le primeau organizaţiile şi gata. Ceva s-a schimbat în această privinţă pentru că acum firmele şi persoanele fizice au înţeles că nu e vorba de o simplă sponsorizare, ci despre o schimbare la nivelul comunităţii, despre realizarea unor lucruri bune la nivelul unei comunităţi, lucruri de care se fac responsabil”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Cardul comunitar, de care beneficiază circa 19.000 de covăsneni în mod activ, este cea mai mare sursă de venit pentru Fundaţia Comunitară Covasna. În luna februarie s-au adunat 15.351,64 lei în fondul comunitar „Ujjvárossy Jósef” din utilizarea acestui card.

Pe lângă cardul comunitar, FCC derulează şi alte programe, printre care şi „Un pom pentru generaţia viitoare”, „Fii activ pentru Covasna”, „Fondul de talente din Ţinutul Secuiesc”, „Tineri pentru Tineri”, Licitaţiile Civile, „Nu numai un loc pe hartă” şi altele.

Pentru 2017, Fundaţia pregăteşte şi derulează 13 proiecte, printre care şi „Pedalează pentru o cauză bună”, iar în premieră şi „Înoată pentru o cauză bună”, cel din urmă fiind organizat alături de antrenorul Ciprian Grosu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.