ACTUALITATE 16 martie 2017

Actorie, măiestrie şi prietenie cu tineri din Sfântu Gheorghe și Szentes

de Covasna Media | 1314 vizualizări

Între 11-15 martie, 70 de tineri pasionaţi de teatru, de la clasele de actorie ale Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe şi Gimnaziului „Horváth Mihály” (Ungaria), s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe, în cadrul Proiectului „Határtalanul! / Fără granițe!”, finanțat de Guvernul Ungariei.

Scopul proiectului a fost să le ofere tinerilor din cele două ţări şansa de a se întâlni şi a construi legături profesionale și de prietenie, prin schimburi de experiență, ateliere, dezbateri, repetiții şi reprezentaţii teatrale comune. Programul celor 5 zile a cuprins și excursii în diferite zone turistice ale județului Covasna, precum și participarea la evenimentele prilejuite de Sărbătoarea Maghiarilor de Pretutindeni, din 15 martie.

Coordonatorii Proiectului au fost Szebeni Zoltán și Doma Andrea, din partea Gimnaziului „Horváth Mihály”, şi Fazakas Misi și Mucha Oszkár, din partea Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Partea a doua a Proiectului este programată a se desfăşura între 1-5 iulie, la Szentes – Ungaria, unde vor participa elevii de la cele două clase de actorie din Sf. Gheorghe. Relația dintre cele două Catedre de Teatru are o istorie de 8 ani şi, datorită acestei colaborări şi la propunerea Liceului de Arte Plugor Sándor, cele două instituții, prin directorii lor, Sebestyén-Lázár Enikő și Tóth Tamás, vor semna un contract de parteneriat pe termen lung.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.