ACTUALITATE 23 martie 2017

Câştigătorii concursului „Alege! Este dreptul tău”, premiaţi la Sfântu Gheorghe

de Observatorul de Covasna | 2072 vizualizări

Elevii cu cele mai bune rezultate la etapa judeţeană a concursului „Alege! Este dreptul tău”, organizată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna în 18 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorului, au fost premiaţi joi, 23 martie, în cadrul unei festivităţi speciale, care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna. La eveniment au luat parte prefectul judeţului, Sebastian Cucu, subprefectul Nicolae Radocea, inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, Marcela Ştefu, dar şi inspectoarea Zagoni Imola, respectiv comisarul şef adjunct al CJPC, Mircea Diacon, precum şi cadre didactice.

Etapa judeţeană a concursului, a cărei temă a fost „Drepturile consumatorilor în era digitală”, a avut 100 de participanţi, 86 elevi de gimnaziu şi 14 liceeni. Elevii au avut de îndeplinit diverse sarcini, în funcţie de următoarele categorii: clasele I-IV – concurs de desene (realizarea unui desen care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs sau serviciu), clasele V-VIII – creaţii grafice care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs sau serviciu şi clasele IX-XII – prezentare eseu cu tema „Cumpăr online şi ştiu ce drepturi am!”, dar şi o probă de testare a cunoştinţelor în domeniul protecţiei consumatorilor, prin test grilă.

Liceenii câştigători ai locurilor I şi II s-au calificat pentru etapa naţională a concursului, care va avea loc în tabăra Delfin de la Năvodari, în perioada 18 – 23 iunie.

„Ştiu că există interes pentru acest concurs şi din experienţa anilor trecuţi. Probabil că unii dintre voi aţi mai participat. Eu vreau să vă felicit pe toţi şi mă bucură că vă interesează acest subiect al „micului consumator”. Sper să rămâneţi la fel de interesaţi şi implicaţi în această tematică, pentru că nu o să vă aducă decât beneficii pe viitor”, a spus prefectul Sebastian Cucu, adresându-se elevilor prezenţi la festivitatea de premiere.

În luarea sa de cuvânt, inspectoarea Marcela Ştefu a precizat importanţa cunoaşterii în rândul elevilor a drepturilor pe care le are un consumator şi că şi-ar dori ca „anul viitor să fie o participare mai mare la acest concurs şi să avem participanţi chiar şi din zona Baraolt şi din zona Covasnei”.

Premianţii concursului

„Mediile au fost foarte mari, ceea ce arată o implicare deosebită din partea celor tineri”, a ţinut să sublinieze comisarul şef adjunct al CJPC, Mircea Diacon, înainte să treacă la premierea elevilor.

La clasele I–III câştigătorii sunt: Ştefania Ardelean din clasa I de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Rusu” din Sita Buzăului (locul I), Iasmina Maria Floroian din clasa I tot de la Sita Buzăului (locul II), Toth Fanni din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” din Târgu Secuiesc (locul III) şi Torok Szende, din clasa a II-a de la aceeaşi şcoală (menţiune).

La categoria claselor IV–VI, locul I este ocupat de Petruţa Bocârnea din clasa a VI-a de la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, locul II de Szabo Antonia din clasa a V-a de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, locul III de Ana Maria Cristian din clasa a IV-a de la Şcoala „Nicolae Russu” din Sita Buzăului şi menţiune – Milan Molnar din clasa a VI-a de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”.

Dintre elevii claselor a VII-a câştigători sunt: Ştefania Stoica, Şcoala „Nicolae Russu” Sita Buzăului (locul I), Liviu Marian Cristea (locul II), Popica Ştefania (locul III) şi Teodora Raluca Morariu (menţiune) – toţi trei de la Şcoala Generală „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului.

La clasa a VIII-a, clasamentul final a fost compus din Bogdan Boiciuc, Şcoala Generală „Mihail Sadoveanu” (locul I), Molnar Abigel (locul II) şi Kadar Rebeka (locul II), ambele de la Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” Târgu Secuiesc.

Cei mai buni liceeni au fost Elena Arteni din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” (nota 9,70, locul I), Zsindeli Adelina Gabriela, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (9,40, locul II), Maria Magdalena Popica–Baniţă, clasa A XI-a de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu (9, locul III), Andrea Beatrix Rizea, clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” (8,60, menţiune) şi Andreea Maria Banciu, clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (8,50, menţiune).

Concursul naţional „Alege! Este dreptul tău”, ajuns anul acesta la a 17-a ediţie, este organizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Iulia Drăghici

Sever Miu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.