ACTUALITATE 26 martie 2017

Eliza a primit prima cură a tratamentului împotriva cancerului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1777 vizualizări

Campania de strângere de fonduri continuă pentru că lupta pentru viaţa tinerei din Sfântu Gheorghe e abia la început

Elizabeth Cotioraş a primit vineri, 24 martie, prima cură din tratamentul împotriva cancerului, boala grea de care suferă tânăra în vârstă de 19 ani din Sfântu Gheorghe. Atât administrarea tratamentului, cât şi prescrierea acestuia de către medicii unei clinici din Turcia, au fost posibile datorită oamenilor care s-au implicat în campania de strângere de fonduri „Împreună pentru Eliza”.

Starea de sănătate a Elizei nu a suferit modificări după ce a primit prima cură de tratament, fiind în continuare slăbită, însă, potrivit iniţiatorului campaniei de ajutorare, Cosmin Iosub, nu e exclusă nici apariţia efectelor adverse, drept pentru care tânăra are nevoie de sprijin mai mult ca niciodată.

Donaţii online

Campania de strângere de fonduri este în plină desfăşurare, iar de acum cei care vor să doneze pot să facă acest lucru şi online, prin platforma www.oameni.sprijina.ro, la cauza „Împreună pentru Eliza – lupta cu cancerul”, dar şi prin SMS la 7560 (Orange) şi 7410 (Vodafone), cu textul „sprijina 832 numele tau”. De asemenea, conturile deschise la bănci (notate la sfârşitul articolului), rămân o posibilitate valabilă pentru cei care vor să se alăture campaniei.

„Donând în conturi banii vor fi mai repede utilizaţi. Cei de pe platforma Sprijină sunt utilizabili abia după două luni. Important e ca oamenii să susţină cauza, indiferent de metoda prin care aleg să facă acest lucru. Poate că există persoane care pot dona doar prin SMS sau direct cu cardul pe site, de aceea am ales să deschidem campania şi pe platforma de donaţii”, ne-a explicat Cosmin Iosub.

Eliza Cotioraş, absolventă a Liceului de Artă „Plugor Sándor”, a fost diagnosticată în 2015 cu metastaze pulmonare. Boala a recidivat, după ce în 2012 aceasta a urmat un tratament și a suferit o intervenție chirurgicală în Ungaria din cauza unui diagnostic la fel de crunt: cancer la călcâi.

„La începutul verii 2016 Eliza a început tratamentul cu radioterapie și citostatice. La începutul lunii septembrie situația începea să se înrăutățească, durerile de braț au început să o deranjeze, în luna octombrie brațul stâng al Elizei nu mai putea fi folosit, cu toate acestea, Eliza s-a prezentat la facultate în Iași, dar a fost nevoită să abandoneze după aproape o lună de cursuri din cauza durerilor. În luna decembrie situația era deja avansată, astfel s-a lansat campania „Împreună pentru Eliza”, în urma căreia Eliza a ajuns în luna ianuarie 2017 la clinica Anadolu din Turcia, unde a făcut un set de analize, iar în data de 2 martie a sosit și prima cură a tratamentului ce îi va fi administrat o dată la 3 săptămâni. Costul unei cure este de 5.500 de euro. În prezent Eliza este imobilizată la pat, fiind foarte slăbită și având dureri mari”, arată descrierea cazului făcută pe site-ul www.oameni.sprijina.ro.

În contul deschis pe acest site, în trei zile s-au strâns 205 lei din cei 50.000 de lei necesari pentru a doua cură de tratament.

Conturile în care se pot face donaţii sunt următoarele: Cont euro: Iosub Cosmin Teodor, IBAN: RO53BTRLEURCRT034952101, SWIFT: BTRLRO22;

Conturi lei: Iosub Cosmin Teodor: RO06BTRLRONCRT0349521201,

Elizabeth Cotioraș: RO62BTRLRONCRT0346422401.

Informaţii suplimentare despre campania de ajutorare a Elizei pot fi obţinute accesând fie pagina de Facebook „Împreună pentru Eliza”, fie site-ul www.impreunapentrueliza.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.