ACTUALITATE 27 martie 2017

Direcția Silvică Covasna plantează pentru România!

de Covasna Media | 3474 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute, Direcția Silvică Covasna și-a adus aportul în cadrul acțiunii „Plantează pentru România”, inițiată de Asociația „Prietenii Pădurilor din România”. În data de 24 martie, silvicultorii din România, alături de toți cei implicați în proiect, au intenționat să stabilească un record mondial: au încercat să planteze peste 1 milion 200 de mii de puieți, iar în câteva zile, când se vor centraliza rezultatele acțiunii, vom ști dacă au reușit.

plantari Directia Silvica (1)În județul nostru, Direcția Silvică Covasna a organizat cinci șantiere de plantare, două în suprafețe forestiere administrate de Ocolul Silvic Covasna și trei la Ocolul Silvic Tălișoara. Deoarece în zonele de munte este încă zăpadă, Ocoalele Silvice Comandău și Brețcu vor planta în perioada imediat următoare, îndată ce condițiile meteo vor permite. La Covasna, 1100 puieți de gorun au fost plantați în pădurea din Valea Horgász, aparținând Primăriei Covasna, completând plantația începută în anii trecuți, iar 2000 de puieți de molid și-au început o viață nouă în poiana de deasupra Hotelului Montana. Ocolul Silvic Tălișoara a raportat 10.000 de puieți de molid plantați în trei șantiere de plantare, unul în fond forestier proprietate publică a statului, celelalte în suprafețe aparținând unor persoane juridice.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva regenerează în acest an peste 14.200 de hectare, numai în campania de primăvară urmând să planteze peste 32 de milioane de puieți, în urma unei investiții de peste 42 de milioane de lei. Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare fond forestier de stat în ultimii 26 de ani.

Biroul de presă al D.S. Covasna

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.