ACTUALITATE 28 martie 2017

O nouă carte ajunge în dar la abonaţii noştri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1094 vizualizări

Campania de carte cadou marca „Observatorul de Covasna” continuă şi luna aceasta. Vineri, 31 martie, abonaţii vor primi gratuit volumul care spune povestea primei femei din istorie care a obţinut Premiul Nobel, respectiv a omului de ştiinţă care a descoperit radiul, nimeni alta decât Marie Curie. Cartea face parte din colecţia „Cine a fost” şi va fi disponibilă începând de vineri şi la chioşcurile de ziare, la preţul de 14,99 lei, împreună cu ziarul.

În paginile volumului veţi găsi o biografie amuzantă şi frumos ilustrată a fetei cu mintea sclipitoare care iubea matematica şi fizica, cea care a avut ocazia să îl întâlnească personal pe savantul Albert Einstein, dar mai ales cea care a avut curajul să fie altfel decât celelalte femei din vremea sa. „Marie Curie era om de ştiinţă într-o vreme când femeile nu erau pasionate de aşa ceva. De fapt, pe atunci majoritatea femeilor nu mergeau nici la facultate. Dar Marie nu era o femeie ca toate femeile. Vorbea cinci limbi. Îi plăceau problemele de matematică aşa de mult, încât tatăl ei îi trimitea probleme de rezolvat odată cu scrisorile lui către ea. L-a cunoscut pe Albert Einstein, cel mai celebru savant din lume! Era sclipitoare şi hotărâtă să aibă succes în carieră”, scrie, printre multe altele, în cartea semnată de Megan Stine, tradusă de Camelia Ghioc, cu ilustraţii de Ted Hammond.

Campania de carte cadou pentru abonaţii „Observatorul de Covasna” a debutat în luna februarie 2016. Prima carte oferită abonaţilor a fost „Biografia unui cosmonaut – Dumitru Prunariu”, scrisă de Annie Muscă. Începând din luna martie, abonaţii au primit cadou volume din colecţia „Cine a fost”. Astfel, la „Observatori” au ajuns gratuit cărţile „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scrisă de Yona Zeldis McDonough, „Cine a fost Isaac Newton?”, a cărei autoare este Janet B. Pascal, „Cine a fost Leonardo da Vinci?” de Roberta Edwards, „Ce sunt jocurile olimpice de vară?”, volum scris de Gail Herman, şi „Cine a fost Albert Einstein?”, scrisă de Jess M. Brallier. În septembrie, abonaţii au primit gratis una dintre cele mai populare cărţi ale anului, „Flash-uri din sens opus”, scrisă de poliţistul Marian Godină, iar în octombrie, odată cu prezenţa preotului Constantin Necula la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului, abonaţii au primit cadou „Anatomia sufletului”, scrisă de acesta. Cartea „Cine a fost Cristofor Columb?” a fost a noua carte pe care abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” au primit-o în dar chiar în decembrie, în luna cadourilor. În 2017, campania a revenit la sfârșitul lunii ianuarie, cu al zecelea volum cadou, „Cine este Bob Dylan?”, scris de Jim O’Connor.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.