ACTUALITATE 19 martie 2017

Ciprian Anton, ales vicepreşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic

de Iulia Drăghici - Taraș | 4114 vizualizări

Primul antrenor de tenis în scaun rulant din România şi campion naţional al acestui sport, covăsneanul Ciprian Anton a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

„O zi foarte importantă pentru sportul paralimpic şi C.S. „Show Time”. Ciprian Anton a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic. Conducerea C.S. Show Time îi transmite faptul că această nouă funcţie îi va aduce o responsabilitate mare în ceea ce priveşte sportul paralimpic de la noi din ţară şi implicit din judeţul Covasna”, arată o postare pe Facebook a Clubului Sportiv „Show Time”, al cărui preşedinte este Ciprian Anton.

„Un om care a depăşit barierele vieţii, un om deosebit care merită tot respectul”, au transmis virtual, printre sutele de mesaje de felicitări, susţinătorii sportivului.

Comitetul Naţional Paralimpic, înfiinţat în 1990, este dedicat promovării şi progresului mişcării paralimpice din România. Printre obiectivele acestuia se găsesc promovarea sportului paralimpic fără nicio discriminare în România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilităţi sau dezavantajate; creşterea nivelului de conştientizare a mişcării paralimpice în România, asigurarea de şanse şi sprijin financiar egale între sportivii cu dizabilităţi şi cei fără dizabilităţi; încurajarea tinerilor cu dizabilităţi de a practica un sport, precum şi popularizarea sportului paralimpic ca provocare, motivaţie şi mod de integrare socială, îmbunătăţeşte starea de sănătate prin antrenarea reflexelor, a forţei corpului şi puterii de concentrare; dar şi altele.

Ciprian Anton a rămas imobilizat în scaunul rulant în 2003, când în urma unui accident de muncă a suferit leziuni la coloana vertebrală. După câţiva ani dificili, acesta a descoperit tenisul în scaun rulant, iar din 2007 a început să participe la turnee în ţară şi străinătate, unde a câştigat multe titluri, printre care şi cel de campion naţional. Printre altele, covăsneanul a devenit şi primul antrenor de tenis în scaun rulant.

În prezent, acesta reprezintă România la un turneu internaţional desfăşurat în Portugalia.

Sursă foto: Facebook, Ciprian Anton

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.