ACTUALITATE 2 martie 2017

Elevi din toată zona Buzaielor, implicaţi în ateliere de confecţionare a mărţişoarelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1950 vizualizări

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, reprezentat de muzeograful Florin Herţeg, a coordonat o serie de ateliere de creaţie a mărţişoarelor în majoritatea şcolilor din zona Buzaielor. Elevii din satul Brădet, aparţinător Întorsurii Buzăului, dar şi cei din satele Ciumernic şi Bobocea – ambele din Sita Buzăului, precum şi de la Şcoala „Nicolae Russu” din aceeaşi comună, dar şi de la şcoala din Vama Buzăului şi cea din satul Acriş şi-au testat creativitatea prin confecţionarea de mărţişoare.

Atelierele au început încă din perioada Dragobetelor din 24 februarie şi au continuat până vineri, 3 martie. Printre activităţile întreprinse de elevi s-a numărat şi pictura pe vase sau scrisul cu peniţa. Doar în Brădet, Acriş şi Vama Buzăului, numărul elevilor implicaţi s-a ridicat la 300.

Potrivit coordonatorilor, elevii au fost foarte activi şi s-au implicat exemplar în derularea activităţilor.

Astfel de ateliere de creaţie s-au derulat şi în alte locaţii, respectiv la Sfântu Gheorghe – la Grădinița cu Program Prelungit „Csipike”, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” şi la Școala Generală „Ady Endre” – activitate derulată în parteneriat cu Fundația „Mihai Viteazul” şi coordonată de echipa MNCR formată din Cristina Felea-Baubec, Laura Dănilă, Marius Domboși și Eugenia Filip, dar şi la Colegiul Național „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.

Toate activităţile au fost incluse în amplul proiect „Sărbătoarea primăverii”.

„Mulțumim cadrelor didactice pentru implicare și deschidere față de activitățile creative propuse și față de parteneriatul cu muzeul nostru. Felicitări elevilor pentru participarea activă și pentru realizarea unor obiecte deosebit de frumoase! (...) Păstrăm tradiția și ducem mai departe poveștile vechilor sărbători românești!”, transmit reprezentanţii MNCR prin intermediul Facebook.

MNCR - elevi - martisoare (1)MNCR - elevi - martisoare (3)MNCR - elevi - martisoare (4)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.