ACTUALITATE 29 martie 2017

Exerciţiu cu forţe în teren al ISU Covasna

de Covasna Media | 1327 vizualizări

În data de 29 martie 2017, între orele 09:30 şi 12.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a organizat şi desfăşurat un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă produse la un obiectiv turistic din centrul oraşului Covasna.

Scopurile acestui exerciţiu au fost de a perfecţiona pregătirea personalului, de a antrena şi verifica funcţionarea sistemului informaţional-decizional la nivelul structurilor antrenate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de incendii şi accidente rutiere, cu potenţiale pierderi umane şi materiale, precum şi de a verifica funcţionarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului.

Date fiind amploarea şi scenariile cuprinse în sinopticul exerciţiului, la acest exerciţiu au participat forţe şi mijloace proprii (grupa operativă a inspectoratului, Detaşamentul de Pompieri Sf. Gheorghe şi Secţia de Pompieri Tg. Secuiesc), precum şi alţi factori cu rol în gestionarea unor situaţii de urgenţă din zona respectivă (prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, reprezentanţi ai IPJ Covasna, IJJ Covasna, DJI Covasna, Serviciul de Ambulanţă, Serviciul de Ajutor Maltez Covasna şi Crucea Roşie Covasna şi personal din cadrul obiectivului afectat).

În scenariul exerciţiului au fost cuprinse mai multe situaţii tactice şi anume: izbucnirea unui incendiu la etajul 1 al obiectivului ce a cuprins două camere, evacuarea a 9 persoane intoxicate cu fum şi gaze toxice de la etajul afectat de incendiu, descoperirea unui colet suspect la parterul obiectivului, existenţa unui element de muniţie neexplodată în apropierea obiectivului unde au fost efectuate săpături pentru reabilitarea reţelei de canalizare a oraşului şi producerea unui accident rutier între un autoturism şi un biciclist în parcarea unui alt obiectiv turistic din zonă.

Prin acest exerciţiu s-a dorit realizarea unei informări complexe a personalului de pe fiecare loc de muncă şi a specialiştilor din obiectiv privind modul de comportare în cazul producerii unor incendii ce se pot solda cu distrugeri însemnate de bunuri materiale şi, uneori, cu pierderi de vieţi omeneşti.

exrecitiu ISU la Covasna (2)exrecitiu ISU la Covasna (3)exrecitiu ISU la Covasna (4)exrecitiu ISU la Covasna (5)exrecitiu ISU la Covasna (6)

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major Tolvaj Marian-Marius

Teme articol: ISU Covasna exercitiu urgenta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.