ACTUALITATE 12 martie 2017

FOTO: Începe construirea noului centru de agrement pentru tineret de la Comandău

de Agerpres | 2157 vizualizări

Un modern centru de agrement pentru tineret, cu o capacitate de cazare de 50 de locuri, va fi construit în locul fostei tabere şcolare din localitatea Comandău, printr-o investiţie a Consiliului Judeţean Covasna.

ÎCentru de agrement Comandau (1)n locul căsuţelor din lemn, demolate săptămâna trecută, vor fi ridicate trei clădiri, unde vor fi amenajate o sală de mese şi spaţii de cazare.

„În locul fostei tabere de pionieri, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe va construi un centru de agrement de categoria unei pensiuni cu trei margarete. Căsuţele din lemn, vechi de aproape patruzeci de ani, au fost demolate şi în scurt timp vor fi demarate lucrările de construire a noii tabere, în funcţie de condiţiile meteorologice. În locul fostei tabere cu căsuţe din lemn se vor construi trei clădiri: în clădirea principală va fi amenajată o sală de mese cu 90 de locuri, iar în celelalte două se vor realiza dormitoare cu 2-3 paturi, care vor dispune în total de 50 de locuri de cazare. În curte se va amenaja un teren de sport cu gazon, astfel încât acesta să ofere o locaţie corespunzătoare şi pentru cantonamente”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean.

Centru de agrement Comandau (3)Lucrările vor dura aproximativ 16 luni, inaugurarea urmând să aibă loc, cel mai probabil, în vara anului viitor. Valoarea totală a lucrărilor se cifrează la aproape 4,5 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Covasna.

Tabăra de la Comandău a fost transferată în anul 2009 din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Judeţean iar în anul 2015 a fost dată în administrarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

„Am preluat două tabere, Csipkés de la Zăbala, care se afla în stare mai bună, pentru continuarea activităţii au fost necesare doar reparaţii, în timp ce la tabăra din Comandău este nevoie de reconstruire completă. După cum se ştie, tabăra se află în curtea şcolii distruse anul acesta de un incendiu, loc în care planificăm să construim o nouă clădire, astfel că cele două obiective împreună cu sala de sport şi terenul de sport vor putea deveni un centru de agrement care va furniza servicii de calitate, ceea ce va stimula, de asemenea, dezvoltarea localităţii Comandău”, menţionează preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, citat în comunicat.

În judeţul Covasna mai există trei tabere pentru tineret, dar cele de la Ozunca Băi şi Crasna sunt degradate şi necesită investiţii serioase pentru a putea fi repuse în funcţiune. În Centrul de agrement de la Pădureni, rămas în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au investit în ultimii ani peste 2 milioane de lei şi se numără printre cele mai moderne tabere montane din ţară.Centru de agrement Comandau (2)Centru de agrement Comandau (4)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.