ACTUALITATE 23 martie 2017

Ora Pământului, sărbătorită sâmbătă în Parcul Central din Sfântu Gheorghe

de Sever Ioan Miu | 1502 vizualizări

Asociația de Tineret „Ecou” va marca sâmbătă seara Ora Pământului (Earth Hour), în Parcul Central Elisabeta din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va începe la ora 20:30 și durează o oră, timp în care în parc se vor stinge luminile, iar tinerii vor cânta muzică folk.

Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizată pentru prima dată de către organizația World Wide Fund for nature (WWF) Australia la Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din metropola australiană au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemelor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut, în doar câțiva ani, ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7000 de orașe din 162 de țări au stins lumina de Earth Hour, se arată pe siteul oficial al evenimentului, ora-pamantului.ro. „Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global”, se mai arată pe site-ul amintit.

România a devenit parte a comunității Earth Hour din 2009, însă Sfântu Gheorghe s-a alăturat mișcării mondiale cu un an înainte, în 2008, potrivit reprezentantului Tineret Ecou, Mădălin Guruianu. La ultima ediție (19 martie 2016), zeci de tineri români și maghiari au răspuns invitației Tineret Ecou și au venit în Parcul Elisabeta să cânte în română, engleză și maghiară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.