ACTUALITATE 13 martie 2017

Rezervările online la Serviciul de înmatriculări auto Covasna, ocupate până în luna aprilie

de Agerpres | 2835 vizualizări

Toate locurile pentru înmatricularea autovehiculelor, puse la dispoziţia publicului prin sistemul de rezervare online implementat de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Covasna, au fost ocupate până în luna aprilie.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul instituției, luni după-amiază nu se mai puteau face rezervări pentru perioada 14 martie – 10 aprilie, ci doar pentru zilele ulterioare.

Platforma online a fost lansată pe data de 1 martie a.c. şi, potrivit prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, s-a bucurat de succes şi a contribuit la eficientizarea activităţii acestui serviciu.

Creşterea numărului maşinilor înmatriculate în ultimele două luni, după eliminarea timbrului de mediu, a îngrijorat autorităţile locale din Sfântu Gheorghe, care spun că nu pot ţine ritmul în ce priveşte asigurarea locurilor de parcare.

Primarul municipiului, Antal Árpád, a declarat recent, că în primele două luni ale anului, numai în Sfântu Gheorghe au fost înmatriculate 729 de autovehicule, majoritatea second-hand, aduse din străinătate, de patru ori mai multe decât în anul 2014, parcul de maşini ajungând în prezent la aproape 20.000 de exemplare.

Antal Árpád a mai spus că dacă nu vrem ca România să ajungă „cimitirul maşinilor vechi din Vestul Europei”, atunci trebuie regândit programul Rabla.

„Trebuie regândit programul Rabla, în sensul în care sprijinul dat de stat pentru achiziţionarea de autoturisme noi să fie mult mai semnificativ. Dacă în acest moment cu 3.000 de euro se poate aduce o maşină de 10-15 ani din Germania, şi, evident, orice cetăţean va aduce o astfel de maşină, decât să dea 10.000 de euro pe una nouă, în cazul în care pentru o maşină nouă de 10.000 de euro ajutorul ar fi de 5.000 de euro, cu siguranţă cetăţenii respectivi ar da 5.000 de euro ca să aibă o maşină nouă. (...) Dacă întârziem să luăm măsuri în această direcţie vom bloca toate oraşele”, a declarat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.