ACTUALITATE 12 martie 2017

Se triplează fondul judeţean pentru biserici

de Iulia Drăghici - Taraș | 1221 vizualizări

Fondul destinat proiectelor pentru bisericile din judeţ se triplează anul acesta, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor. În cadrul sesiunii de informare publică „Info Judeţean” de joi, 9 martie, acesta a subliniat că fondul de 1,5 milioane de lei va fi împărţit în două categorii: una cu bani pentru funcţionarea bisericilor, la fel ca şi până acum, şi o altă categorie, cu bani pentru lucrări mai importante.

„O să mărim fondul de concurs de proiecte pentru biserici. Dacă până acum am avut anual 500.000 de lei, anul acesta o să avem 1,5 milioane de lei, deci o să triplăm suma. Biserica are de mai bine de o mie de ani un rol important în societatea noastră, indiferent de religie. În judeţul Covasna avem câteva monumente istorice însemnate şi am văzut că dacă acordăm doar câte 2.000 de lei sau 4.000 de lei, nu putem rezolva problemele majore. Banii se duc pe cheltuieli de funcţionare, care sunt importante, dar ca să intervii cu succes în reabilitarea unei biserici, de pildă la schimbarea acoperişului, acolo nu sunt de ajuns 3.000 de lei”, a spus preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a ţinut să sublinieze că în distribuirea fondurilor se va consulta cu liderii bisericilor din judeţ. „În acest fond o să avem două paliere. Un palier va rămâne cu acele sume mai mici, de la 1.000 până la 4.000 de lei cheltuieli de funcţionare pentru parohiile respective şi o să avem un fond mai mare pentru mai puţine locaţii. M-am consultat şi cu episcopul ortodox şi cu cel reformat şi cu arhiepiscopul romano-catolic şi o să ne consultăm şi cu protopopii din judeţ la acordarea acestor sume. Nici eu şi nici colegii mei nu avem curajul să decidem unde vor merge aceşti bani. A existat şi va exista de acum încolo o consultare cu feţele bisericeşti”, a mai spus preşedintele CJ Covasna.

Teme articol: fonduri biserica CJ Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.