ACTUALITATE 8 martie 2017

Sepsi OSK - cum se vede campionatul de pe locul al III-lea

de Sever Ioan Miu | 3532 vizualizări

Sepsi OSK a ajuns în weekend pe locul II promovabil, după ce a învins cu 3-0 echipa CS Afumați. După ce luni, 6 martie, arădenii de la UTA „Bătrâna Doamnă“ au trecut cu 4-0 de Metalul Reșița, Sepsi Olt Sport Klub (OSK) a coborât o poziție, rămânând printre primele trei echipe din acest moment din Liga a II-a. În acest context, l-am întrebat pe mai mulți reprezentanți ai echipei din Sfântu Gheorghe despre cum se vede campionatul ligii secunde de pe cea de-a treia poziție.

Țelul echipei rămâne neschimbat

- Cum se vede campionatul de pe locul III?

- Să zic așa, de pe locul II, că noi avem un meci mai puțin decât UTA. „Pe corect“, noi suntem pe locul II, dar după clasament suntem pe locul III, ne-a răspuns golgheterul echipei, Hadnagy Attila, poreclit Atti-gol.

Sepsi OSK a jucat cu un meci mai puțin decât Aradul, întrucât meciul cu Șoimii Pâncota nu s-a mai disputat. În prezent, UTA are 42 de puncte, cu 21 de partide disputate, din care 13  victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, în timp ce Sepsi OSK are 41 de puncte, cu 20 de meciuri jucate, din care 12 victorii, 5 egaluri și trei înfrângeri.

„De pe locul III se vede foarte bine campionatul. Pe de altă parte, noi întotdeauna am zis că rămânem cu picioarele pe pământ. Inițial, la începutul campionatului, ne-am propus ca țel locurile 8-10, apoi am zis locurile 4-6, rămâne așa cum am spus, nu am schimbat nimic“, ne-a zis Kertész Dávid, vicepreședintele și directorul executiv al clubului Sepsi OSK.

„Firește, dacă vedem, către finele campionatului, că stăm foarte bine, normal că n-o să ne dăm la o parte, mai apăsăm pe accelerator și facem tot posibilul (pentru promovarea în Liga I - n. red.). Ar fi un lucru istoric pentru noi“, a mai spus Kertész.

Hadnagy: „Ce-i mai frumos decât să joci în Liga I?“

Sepsi OSK  - Hadnagy„Este un campionat foarte strâns, în față sunt 4-5 echipe care trag la promovare, eu zic că locul II o să se decidă până-n ultima etapă. Cred că primul loc s-a dus, nu știu dacă vreo echipă îi mai poate lua locul lui Juventus București. Noi nu ne dăm la o parte, dacă, Doamne-ajută, reușim să promovăm. Dacă se întâmplă asta, e bine, dacă nu, nu e nicio problemă, căci pentru noi obiectivul rămâne să ajungem pe locurile 4-6. Așa că noi nu suntem disperați să promovăm. Dar dacă ajungi acolo, știi cum e - ce-i mai frumos decât să joci în Liga I?“, întreabă, retoric, Hadnagy. Prin „acolo“, Hadnagy înțelege „ori locul II, ori la baraj. Dar la baraj zic că orice echipă nu are nicio șansă cu una din Liga I“.

„Planurile nu s-au schimbat deloc, rămân tot locurile 4-6. Ne dorim să câștigăm fiecare joc, rămâne de văzut dacă o să și reușim, nu ne gândim deloc la promovare”, amintise și Valentin Suciu, antrenor în cadrul OSK, în ultimul weekend, după clasarea pe locul 2. Tot el se declarase conștient că, deși echipa era momentan pe 2 și dorea să rămână acolo cât mai mult, după un nou meci Olt Sport Klub se putea reîntoarce pe 3: „Este un drum foarte lung până la sfârșitul campionatului, sunt jocuri foarte grele, din cauza asta nu ne gândim la promovare“. În Liga a II-a, Sepsi OSK a mai fost pe locul III timp de o etapă, după cea de-a 16-a, și pe II timp de două etape, după a 17-a și a 18-a.

Despre noii jucători ai Sepsi OSK

Întrebat despre evoluția jucătorilor nou-transferați (Sebastian Ghinga, Vlad Bujor, Sandu Iovu, Laurențiu Manole, Vlad Olteanu, Răzvan Greu), Kertész a răspuns: „Jucătorii noi au intrat bine în angrenajul echipei, s-au adaptat bine. Acesta este meritul tuturor, al antrenorilor, că au putut să lucreze cum trebuie cu noii jucători, meritul acestora din urmă, personal, că au avut forța și tăria ca să se antreneze cât mai bine (...). Suntem mulțumiți de ei, sunt copii serioși”, a mai spus Kertész.

„Noi jucătorii au fost aduși după evoluțiile lor bune din turul campionatului la alte echipe. Mă bucură foarte mult că s-au integrat în colectiv și sper ca pe viitor să fie sănătoși și să aducă o contribuție la rezultatele echipei“, a subliniat și Suciu.

„Acum au venit trei juniori foarte buni, Olteanu, Manole și Greu, eu zic că poate să ne ajute foarte mult. Avem nevoie de juniori, trebuie să jucăm cu trei jucători sub 21 de ani pe teren. Au mai venit jucători - Bujor, Ghinga - care au experiență. Și ei au adus un plus, că au, deja, ștate vechi. Eu zic că avem o echipă mai bună decât am avut în tur, suntem o echipă unită, omogenă“, ne-a zis Hadnagy.

„E spre lauda colegilor că i-au ajutat, i-au primit cu brațele deschide pe jucătorii noi. Întotdeauna un jucător bun e binevenit și întotdeauna am spus că ceilalți jucători nu au de ce să se supere pe cel care vine și e mai bun decât ei, pentru că, jucând bine, primele de joc se încasează, pot să zic că un jucător bun îți bagă și ție bani în buzunar, luând prime de la conducere“, a precizat Kertész.

Dintre noii veniți, până acum a marcat Vlad Bujor, înscriind unul dintre cele două goluri în meciul disputat în județul Bihor cu Luceafărul Oradea (2-1 pentru covăsneni).

Hadnagy: „Nu vreau să mă opresc, pentru că îmi place să dau gol“

Am vorbit cu reprezentanții Sepsi OSK și despre titlul de golgheter al Ligii a II-a. Atti-gol l-a deținut de mai multe ori, însă, deocamdată, l-a pierdut în favoarea lui Adrian Petre, în urma victoriei de luni a „Bătrânei Doamne“.

„Eu chiar mă bucur pentru Petre. E un jucător tânăr, are 19 ani, are cariera în fața lui. Eu deja sunt spre sfârșitul carierei. Eu mă bucur (...) să mai ajut încă măcar echipa asta și cred că mai pot. Golurile o arată. În 20 de etape, din care n-am jucat două, am dat 20 de goluri. Eu vreau să dau cât mai multe, dar nu e un obiectiv pentru mine. Odată, pe când jucam la FC Brașov și am promovat, am mai fost golgheterul ligii amândouă seriile - atunci erau două serii. Am câștigat titlul de golgheter cu 24 de goluri“, a spus Hadnagy, adăugând: „Mai bine să câștige echipa, dar dacă pot să dau 30 de goluri, dau 30. Nu vreau să mă opresc, pentru că îmi place să dau gol“ (zâmbește).

„Ca Hadnagy să fie golgheter depinde de echipă și de el“, a punctat Valentin Suciu.

Sepsi OSK martie 2017 (6)„Hadnagy are un meci în minus, are toate șansele să revină pe locul I. Dar să nu mă înțeleagă nimeni greșit, nu este scopul nostru ca să-l scoatem pe Hadnagy în fruntea golgheterilor! Scopul nostru e să joace echipa cât mai bine, și să vină cât mai sus, spre mulțumirea tuturor din municipiu și din împrejurimi și, acum mai nou, și spre mulțumirea tuturor (...) care văd meciurile noastre la televizor. Sâmbătă am fost televizați, vom fi iar televizați duminică, vom juca la Clinceni, așa că dacă jucăm bine, e și spre mulțumirea tuturor din țară care se uită la noi!”, a remarcat Kertész Dávid.

Rezultatele bune atrag sponsorii

Rezultatele bune ale Sepsi OSK au atras deja atenția sponsorilor. „Avem semnale, sunt interesați anumiți sponsori, deja unii au venit sau au zis că vor să vină. Normal că rezultatele aduc și sponsori E greu la început. Știm foarte bine cum a fost la început, când a fost să pornim din Liga a V-a, unii se mirau, ‘băi, ăștia ce vor, unde vor ajunge’, am fost huiduiți, au râs de noi în foarte multe locuri din județ, dar le-am arătat că nu ne-a păsat de ce ne-au zis, am lucrat și acum putem spune cu fruntea sus că a meritat“, a încheiat Kertész Dávid.

Foto: CROW Security / Szigyarto Szabolcs

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.