ACTUALITATE 20 martie 2017

Vlad Lascu (CSM Sfântu Gheorghe), locul 5 la Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu

de Covasna Media | 2736 vizualizări

În perioada 16–19 martie 2017 la Atena (Grecia) s-au desfășurat Campionatele Mondiale de Ju-Jitsu juniori şi tineret, competiție la care au participat 750 de sportivi din 43 ţări de pe 5 continente, fiecare ţară afiliată Federației Internaționale de Ju-Jitsu având dreptul să înscrie maxim 2 sportivi pe categoria de greutate şi ani la maxim două probe de concurs.

România a fost prezentă la această competiție de anvergură cu un lot de 22 sportivi şi staff tehnic, antrenori şi arbitri, printre aceştia numărându-se şi sportivul covăsnean legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, Vlad Lascu înscris la două probe de competiție ju-jitsu ne-waza (ju-Jitsu Brazilian) şi ju-jitsu fighting IJJF, la categoria -55 kg juniori I.

Deși ne-am pregătit să câștigăm categoria, sportivul CSM Sfântu Gheorghe s-a accidentat  la piciorul stâng cu trei zile înainte de competiție, acesta efectuând această deplasare cu o luxație de gradul I la glezna piciorului stâng şi totuși luptă şi obține următoarele rezultate: Locul 5 la ju-jitsu ne-waza, după ce şi-a surclasat toţi adversarii, printre aceştia numărându-se sportivi de valoare din Rusia, Slovenia până în semifinală unde pierde în faţa sportivului din Emiratele Arabe Unite şi ulterior finala mică în faţa celui de-al doilea sportiv din Rusia, iar la ju-jitsu Fighting după două meciuri câștigate  pierde cu sportivul din Ucraina intrând astfel în recalificări unde pierde cu sportivul din Kazahstan clasându-se astfel pe locul 9 la această probă.

Chiar dacă sportivul meu nu a urcat pe podiumul de premiere consider că un loc 5 la Campionatele Mondiale este un rezultat foarte bun, Lascu Vlad fiind un sportiv de valoare şi consider că merita investit în el.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă prin sprijinul acordat participarea acestui sportiv la aceste campionate mondiale, antrenorilor de lot, staffului tehnic în mod special doamnei Dana Mortelmans director Organizare Competiții şi nu în ultimul rând medicului sportiv d-na Bencze Sarolta şi familiei care l-au susținut moral si financiar.

CSM Sfântu Gheorghe anunţă pe această cale că face selecţii şi înscrieri la secţiile de performanţă şi amatori judo şi Ju-Jitsu, la performanţă nu se plătește şi la amatori abonamentul lunar este de 30 lei/lună sportivii putând participa zilnic la antrenament. În plus sportivii primesc echipamente de pregătire şi prezentare competiţie GRATUIT (mănuși, protecții, kimono, trening de antrenament şi prezentare inclusiv echipament modern de prezentare la competiții, sportivii beneficiază de sala de forţă gratuit şi asistenţă medicală de specialitate).

Doritorii pot beneficia de informații şi eventual înscrieri la sala de Judo a Şcolii Generale „Nicolae Colan”, Str. Lalelei nr.10 sau la telefon 0760297621.

(Antrenor Petru Oltean)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.