ACTUALITATE 19 aprilie 2017

Trupa Osonó reprezintă România la Conferinţa Peerform It! din Spania

de Covasna Media | 1203 vizualizări

Între 18-23 aprilie, Trupa Osonó se află în orașul Logroño din Spania, unde participă la Conferința Peerform It! Este vorba de o întâlnire teatrală organizată de Asociación Juvenil Teatral ON&OFF, la care mai participă teatre independente din Bulgaria, Italia, Olanda, Croația și Spania. Scopul Conferinţei din Logroño este cunoaşterea şi promovarea unor metode teatrale care reprezintă experienţe de nivel european în domeniul pedagogiei teatrale.

Pe lângă prezentarea celor mai importante metode teatrale din ultimii ani, Conferinţa mai propune o dezbatere pe tema folosirii pedagogiei teatrale în mediul intercultural. Trupa Osonó a fost invitată să reprezinte România la această Conferinţă, datorită experienţelor sale în domeniul pedagogiei teatrale, valoarea acestor experienţe fiind confirmată şi prin Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni la nivel național, pe care Teatrul Independent din Sfântu Gheorghe l-a câştigat în 2016.

OSono 3

Programul Conferinţei cuprinde ateliere de teorie şi practică teatrală, iar participarea Trupei Osonó va consta în: prezentarea experienţelor teatrale ale Trupei, de Oláh Katalin, coordonator de proiecte; Fazakas Misi, liderul artistic și regizorul Trupei, va susţine un atelier de pedagogie teatrală, pe tema metodelor pe care le promovează în calitate de fondator şi conducător al Catedrei de teatru, din cadrul Liceului de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe; actorul Mucha Oszkár va susţine câteva workshop-uri marca Osonó – ateliere de autocunoaștere, dezvoltare a personalității, teambuilding și arta actorului.

Trupa Osonó este sprijinită de Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria. Anul trecut, Teatrul Independent Osonó şi-a construit o strategie de activitate pe termen lung, din care face parte şi Conferinţa din Logroño, eveniment sprijinit de Programul Erasmus+. Pentru Trupa din Sfântu Gheorghe, această întâlnire din oraşul spaniol este şi o şansă de a-şi dezvolta colaborările profesionale în rândul participanţilor la Conferinţă, care pot deveni parteneri ai viitoarelor proiecte Osonó.

(Fazakas Misi)

Teme articol: teatru independent
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.