ACTUALITATE 25 aprilie 2017

24 de cupluri de aur şi 6 de diamant, sărbătorite la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2013 vizualizări

30 de cupluri din Sfântu Gheorghe care aniversează în acest an nunta de aur sau diamant, respectiv 50 şi 60 de ani de căsnicie, au fost sărbătorite marţi, de către comunitatea locală, în cadrul unei ceremonii organizate de autorităţile locale la Casa Căsătoriilor, în avanpremiera Zilelor municipiului.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că, în opinia ei, acesta este cel mai emoţionat moment din programul zilelor oraşului, sărbătoriţii fiind un exemplu pentru întreaga comunitate.

„Această aniversare comună are un dublu scop: primul este, desigur, ca împreună cu dumneavoastră să ne bucurăm de acest eveniment, iar al doilea este să vă mulţumim şi să (...) atragem atenţia societăţii prin exemplul dumneavoastră pozitiv. Acum 50-60 de ani, când v-aţi hotărât să păşiţi împreună pe drumul vieţii, societatea era complet diferită. Cu mai multe decenii în urmă, dacă ceva se strica, se putea repara, acum însă, societatea, din păcate, s-a schimbat foarte mult şi nu în bine, iar dacă ceva se strică suntem obişnuiţi să îl înlocuim. Dumneavoastră însă nu aţi procedat aşa şi vă mulţumim pentru această pildă pe care aţi statuat-o, nu numai familiilor dumneavoastră, dar şi întregii societăţi“, a spus Sztakics Eva în faţa sărbătoriţilor.

Preotul unitarian Kovacs Istvan, prezent la ceremonie, a menţionat, printre altele, că pe lângă dragoste, aceste cupluri au dat dovadă de „tărie de caracter care ţine de respect, prietenie, ajutor reciproc“.

Sărbătoriţii au primit diplome şi flori şi au fost invitaţi la o masă festivă oferită de către municipalitate.

Acesta a fost al 8-lea an în care autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au sărbătorit cuplurile de aur şi diamant.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.