ACTUALITATE 28 aprilie 2017

Din punct de vedere al siguranței, pregătiți pentru Zilele Sfântu Gheorghe și mini-vacanța de 1 Mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 1606 vizualizări

Chiar dacă pentru mulți sfârșitul de săptămână prelungit cu ocazia Zilei Muncii înseamnă un motiv de bucurie și relaxare, pentru polițiști, pompieri, jandarmi și celelalte structuri ale Ministerului de Interne vacanța iese din discuție, după cum a subliniat vineri, într-o videoconferință la care au luat parte și reprezentanții județului Covasna, ministrul de interne, Carmen Dan.

Pentru Sfântu Gheorghe, pregătirea trebuie să fie cu atât mai intensă, având în vedere că suntem în toiul Zilelor orașului.

„Din toate punctele de vedere suntem pregătiți. Inspectoratul pentru Situații de Urgență este pregătit pentru tot ce înseamnă situațiile de urgență cu mijloace și persoane, efectivele de ordine publică de asemenea, având în vedere că avem și Zilele orașului, au fost pregătite în funcție de eveniment. Sperăm să nu fie probleme și cetățenii să se poată desfășura în liniște, atât pentru Zilele orașului, cât și de 1 Mai”, a declarat vineri, pentru Observatorul de Covasna, prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

„Urmează această perioadă de mini-vacanță care are un specific aparte. Este normal ca una dintre prioritățile noastre să fie gestionarea tuturor situațiilor în ceea ce privește asigurarea ordinii publice. (...) Pentru îndeplinirea misiunilor în această perioadă, noi vom acționa fizic cu peste 26.000 de angajați ai ministerului, însemnând peste 10.000 de polițiști, 5.000 de pompieri, peste 4.300 de polițiști de frontieră și aproape 7.000 de jandarmi”, a transmis ministrul de interne Carmen Dan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.